sâmbătă, 14 martie 2009

Atractiile din Irlanda

Fie ca faceti aceasta excursie pe cont propriu (turism individual) sau apelati la o agentie de turism, iata cateva sugestii care va vor ajuta sa va planificati o vacanta deosebita in Irlanda!
Imediat ce sositi la Dublin vizitati Beraria Guinness, locul de origine al celei mai cunoscute beri brune din lume (vizita cu degustare!). Dupa incheierea vizitei porniti catre Belfast.
Dupa micul dejun irlandez faceti un tur panoramic al orasului Belfast cu ghid local, recomandabil. Veti vizita: Turnul cu Ceas, Opera, Primaria, Crown Bar (cladire istorica din 1885), Universitatea Queens, Gradina Botanica si Drumul Cascadei.
Continuati cu o excursie panoramica a coastei Antrim (NE Irlandei) in cadrul careia veti vizita Poteca Ursilor (fenomen natural de origine vulcanica si monument UNESCO).
PARCUL NATIONAL GLENVEAGH

Vizitati Parcul National Glenveagh, cel mai mare parc din Irlanda, cu peisaje deosebite: lacuri, varfuri muntoase, formatiuni spectaculoase de granit si calcar, stanci din era glaciara. Calatoria continua cu vizita la Castelul Glenveagh, unde veti putea servi ceai si biscuiti traditionali
irlandezi.
LETTERKENNY - GALWAY
Continuati-va turul Irlandei cu o plimbare prin regiunea Sligo – sursa de inspiratie a poeziilor lui W.B. Yeats. Puteti face o scurta croaziera pe unul dintre cele mai frumoase lacuri irlandeze, Lough Gill. Veti vedea de pe vas renumita Insula Innisfree. Dupa croaziera, puteti vizita Castelul Parkes (cladire din sec. XVII).
INSULELE ARAN
Vizitati cea mai mare dintre cele trei insule Aran: insula Inish Mor. Veti pasi inapoi in timp si veti vedea un alt mod de viata pe aceasta insula unde pescuitul este principala sursa de trai si unde inca se vorbeste galeza veche. Porniti intr-o excursie cu microbuzul catre Fortul Dun Aengus (supranumit “cel mai frumos monument barbar din Europa”), constructie preistorica situata pe o stanca la 100 m deasupra apei. In continuare veti ajunge la Cele Sapte Biserici (“na Seacht dTeampaill”), monumente istorice din secolele VIII si IX. Dupa-amiaza aveti timp la dispozitie in oraselul Kilronan, capitala insulei Inish Mor.
GALWAY - LIMERICK
Incepeti ziua cu o vizita la Ferma Rathbaun (ferma tipica irlandeza, veche de peste 150 de ani) unde veti vedea cum traiesc fermierii. Tot aici, puteti servi un pranz traditional cu alimente prodse la ferma. Dupa masa, vizitati Burren, o zona stancoasa cu formatiuni carstice deosebite, numeroase cruci celtice si morminte megalitice, flora cu influente arctice si mediteraneene la un loc. Spre seara, ajungeti intr-un loc deosebit: stancile Moher (stanci spectaculoase, situate la 230 m deasupra Atlanticului). Puteti participa si la un banchet medieval ce va avea loc la Castelul Bunratty.

LIMERIK – KERRY
Plecati catre localitatea Adare, una dintre cele mai pitoresti asezari irlandeze. Continuati-va excursia cu una dintre cele mai frumoase trasee ale tarii - Inelul Kerry, in cadrul caruia veti vedea punctul de belvedere Molls Gap, Panorama Doamnelor si Parcul National Killarney.
KERRY - DUBLIN
Dupa o cafea irlandeza servita pe drum, va puteti indrepta catre orasul Kildare unde veti vizita Herghelia Nationala (datand de la 1300 d.Hr.) si Gradinile Japoneze (inclusiv gradina Zen). Catre dupa-amiaza ajungeti in Dublin.
MUNTII WICKLOW
Faceti o incursiune in “Gradina Irlandei” – Muntii Wicklow. Puteti vizita: traditionalul sat Avoca (renumit prin tesatoriile si tricotajele deosebite) unde veti vedea Tesatoria Avoca – cea mai veche afacere privata din Irlanda - 1723), centrul monastic Glendalough (din sec. VI) si Casa Powerscourt. Pranzul este inclus (la un pub local). Spre seara va intoarceti in Dublin.
DUBLIN
Incepeti ziua cu un tur de oras panoramic in cadrul caruia veti putea vedea: Posta Centrala, Strada O’Connell, Parcul Phoenix (cel mai mare parc public din Europa), Piata Merrion (unde se gaseste si casa memoriala Oscar Wilde), Strada Grafton, Trinity College (vizitati biblioteca) si Castelul Dublin.
Excursia se poate incheia cu vizita cu degustare la Distileria Jameson (marca de whiskey traditionala in Irlanda).

Un comentariu: