vineri, 6 martie 2009

Atractiile din China si Tibet

Exemplu de circuit pe o perioada de 15 zile: BEIJING – XI’AN – CHENGDU – TIBET - SHANGHAI

Sositi la Beijing functie de programul Dvs, adica pe cont propriu, primul lucru este sa va instalati la hotel dupa care sa faceti o vizita la Palatul de Vara, resedinta de vara a imparatilor din dinastiile Ming si Qing.

Tot in Beijing faceti o excursie de o zi, avan
d ca obiectiv principal Marele Zid (sectiunea Juyongguan Pass) - fortificatie imensa, cu o lungime de aproximativ 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare impotriva atacurilor mongole.
Excursia poate continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonné-uri. In partea a doua a zilei continuati-va programul cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing). Incheiati excursia cu o sedinta de medicina traditionala chinezeasca.
Vizitati Piata Tian’an men (cea mai mare piata din lume, devenita simbol national), Templul Cerului (constructie datand din anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat cerului si care se intinde pe o
suprafata de cca 2.700.000 mp) si Orasul Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp).
Excursia Dvs. se poate incheia cu vizitarea unui atelier de prelucrare a perlelor originale. Transferati-va la gara din Beijing si faceti o calatorie pe durata noptii cu trenul in cuseta de 4 persoane. Sositi si va cazati in Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben. Cu o istorie de 3 000 de ani, Xi’an a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechiilor capitale precum Atena, Cairo, Roma. Puteti vizita Marea Moschee, Cartierul Islamic si Vechiul Zid al Orasului.
Vizitati Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabi
le din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China), apoi turul poate continua cu vizitarea uneia din descoperirile arheologice de senzatie ale sec. al XX-lea, Terra-Cotta Warriors (soldatii din teracota), un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid.
Va transferati la gara pentru imbarcare in trenul catre Chengdu. Plecati spre Muntele Leshan cu barca pentru a vedea Marea Statuie a lui Buddha, inalta de 71 m, sculptata intr-o colina aflata la confluenta raurilor Qingyi. Transfer la Muntele Emei, unul din cei patru munti sacri ai budismului. Va cazati si, daca vreti, luati cina in templu (fiind o masa traditionala budista, niciun fel de mancare nu va contine carne).
Continuati cu vizitarea Templului Wannian si intoarcere in Chengdu. Continuati ziua cu vizitarea Centrului de Protejare a
Ursilor Panda din Chengdu.
Dimineata zburati cu o cursa locala din Chengdu catre Tibet. Sositi in Lhasa, oras sacru, capitala aflata la cea mai mare altitudine din lume (3658 m). Cazati-va la un hotel. Neaparat ziua sa cuprinda doua vizite importante: cea dintai la Palatul Potala (cea mai mare constructie din Tibet), cealalta la Templul Johkang (situat in centrul orasului Lhasa, templul este cel mai important lacas de cult pentru Tibetanii Galbeni).
Vizitati si Templul Drepung (loc cu o puternica influenta politica, fiind unul din locurile de resedinta preferate de catre Dalai Lama) si Parcul Norbulinka - supranumit si “Gradina Pietrei Pretioase”, gazduieste palatul de vara al lui Dalai Lama), apoi vizitati Templul Sera (una din cele 3 mari manastiri ale Tibetului, dateaza din 1419).
Tot in Tibet mai aveti de vizitat Lacul Yomdruk – unul din cele 4 lacuri cu apa sfanta in cultura tibetana; potrivit legendelor, odata
cu secarea apei din lac va disparea si natiunea tibetana. Pe lac sunt 9 mici insule, una dintre ele gazduind frumoasa cladire a Manastirii Samding (singura manastire condusa de o femeie). Puteti vizita si un sat tibetan din apropiere.
TIBET - SHANGHAI
.
Odata ajunsi in Shanghai vizitati Muz
eul Shanghai, faceti o excursie de o zi cu autocarul la Suzhou, oras situat in delta raului Yangtze, leagan al culturii WU. Neaparat sa vizitati una dintre cele mai reprezentative gradini (Master of the Net), a unui atelier de prelucrare a matasii si a Portii Panmen (veche de peste 2500 ani, poarta este cea mai bine pastrata ruina din Orasul Vechi Suzhou). Faceti si un tur de o zi in Shanghai, oras cosmopolit care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Vizita poate cuprinde: Piata Poporului, strada Nanjing (principala artera comerciala) si Templul de Jad al lui Buddha. Turul de oras poate continua cu o plimbare pietonala in Orasul Vechi si cu vizitarea unui Templu inchinat unui vechi zeu protector al orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu