vineri, 30 ianuarie 2009

Vacante in orasele imperiale din Maroc: Casablanca – Marrackech – Fez – Meknes – Rabat

Iata cateva informatii utile celor care vor sa calatoreasca in Maroc cat si un exemplu ideal de circuit in care in numai 9 zile aveti posibilitatea sa vedeti tot ceea ce Maroc-ul are de oferit mai bun.
Perioada propice este septembrie-octombrie.

- Ora locala = ora Romaniei minus doua ore.
- Electricitate: 220 volti.
- Moneda locala este DIRHAMUL MAROCAN. Paritatea este de aprox. 11 dirhami pentru 1 euro si 8,5 dirhami pentru 1 dolar american. Banii se pot schimba la banci.
- Telefoane: companiile Orange si Vodafone ofera serviciul de roaming pentru Maroc, in cazul in care doriti sa luati cu Dvs. telefonul mobil. Convorbirile telefonice efectuate din camera de hotel sunt mai scumpe decat cele efectuate de la telefoanele p
ublice.
- Nu lasati obiectele personale de valoare (bani, bijuterii, pasaport, bilet de avion) la intamplare in camera de
hotel; va recomandam sa le depozitati in locurile special amenajate: seiful din camera sau de la receptia hotelului. Aveti grija in locurile aglomerate din bazaruri si piete!
- Temperaturile in Maroc, in aceasta perioada, sunt placute, cuprinse intre 20-25°C. In timpul zilei puteti purta haine de primavara, dar pentru serile racoroase (12 - 15°C) trebuie sa puneti in bagaj haine mai groase; incaltamintea trebuie sa fie cat mai comoda.
Casablanca - Marrakech

Optati pentru turul orasului Casablanca imediat ce ajungeti sau a doua zi, centrul economic al Marocului alaturi de
un ghid local: vizitati Piata Centrala, apoi traversati vechiul oras pana la Cartierul Habous, vizitati souk-urilor si bazarelor, Mahakina, intrati la Catedrala Notre Dame Lourdes, cornisa si cartierul de lux al orasului- Anfa Seara, Villa Mirador si Villa dar Saada, coborati si admirati Moscheea Hassan al II-lea (exterior)-una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, apoi vedeti Piata Mohamed al V-lea cu fantana, edificii administrative, Piata Natiunilor Unite. Dupa amiaza, puteti pleca catre Marrakech unde veti ajunge dupa aproximativ 4 ore de mers cu autocarul.
Marrakech

Faceti un tur de oras unde veti vedea cele mai importante obiective turistice ale orasului Marrackech: gradina Menara, plantatie de maslini care se intinde intr-o vale gigantica, minaretul si Moscheea Koutoubia, treceti apoi pe langa moscheea El Mansour, intrati in cimitirul Saadien si in Palatul Bahia, apoi indreptatu-va spre Muzeul Dar Si Said , Medina si piata Djema el Fnaa. Optati si pentru vizita zonei Djemaa El Fna cu variatele posibilitati de distractie. Puteti opta si pentru excursii optionale: excursie Ourzazate sau statiunea Essaouira.

Marrakech - Beni Mellal – Ifrane – Fez

Plecati cu autocarul spre destinatia Fez cu scurte opriri in Beni Mellal si Ifrane, ambele localitati fiind situate in regiunea muntilor Atlas.
In Fez vizitati cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vizitati si Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Quarouiyen- cea mai veche universitate a islamului, Moscheea Moulay Idriss- construita in cinstea lui Moulai Idriss al II-lea, cel care a infiintat orasul Fez; scoala coranica Attarine Medersa- cu superbe decoratiuni pe care o admirati din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale.
Fez – Meknes – Rabat – Casablanca

Plecati catre Meknes, denumit si Versailles-ul Marocului unde puteti vizita mormantul lui Moulay Ismail si Porta Bab Mansour. Plecati catre Rabat, sosire si vizita a capitalei Marocului: admirati Mausoleul lui Mohamed al V-lea, apoi treceti pe langa Medina, continuati cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, gradinile Andaluze, Mechouarul, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, plimbare de-a lungul raului Bou Regreg si apoi ajungeti in zona pietei (souk) pentru suveniruri; din autocar veti vedea si Palatul Regal.
In Casablanca optati pentru o excursie la El Jadida, fosta fortareata portugheza care pastreaza inca vechile vestigii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu