luni, 2 februarie 2009

Vacante in Europa - Slovenia


Micul stat alpin din inima Europei are atat de multe de oferit incat fiecare va gasi aici cel putin un loc de care sa ramana vesnic indragostit, fie ca e vorba de litoralul mediteranean, de Alpii insoriti, de fascinantele pesteri carstice sau de romanticele orase medievale.
Coasta slovenă are o lungime de aproximativ 47 kilometri, principalele orase Koper, Izola si Piran atragand mii de turisti prin aerul lor medieval cu strazi inguste si case compacte.
Portorož este una dintre cele mai cunoscute statiuni din Slovenia care se poate lauda cu o indelungata tradiţie turistică.
Localizata intr-un colt linistit al golfului Piran, la 190 km de Venetia si 120 km de Ljubljana, statiunea ofera oaspetilor sai o gama diversificata de unitati de cazare de la hoteluri de lux sau apartamente cu pisicine si gradini pana la campinguri situate in vecinatatea marii. Sejurul in Portoroz poate fi completat cu una dintre urmatoarele variante de excursii: Pestera Postojna si Castelul Predjama.
Pestera Postojna, situata la 75 km distanta de Portoroz, este una dintre cele mai accesibile pesteri din intreaga lume. O calatorie cu trenuletul electric va fi urmata de o plimbare printre stalactite, stalagmite, coloane si alte formatiuni calcaroase. La numai 9 km fata de pestera, suspendat pe o stanca de 123 m inaltime, se afla unul dintre cele mai interesante castele construite in stil baroc.
Lipica si Pestera Postojna
Lipica reprezinta locul de origine al cailor nobili Lipitani. Aici crescătoria de cai s-a dezvoltat de mai bine de patru secole. Astăzi este un centru cunonscut pe plan mondial pentru organizarea evenimentelor sportive de echitaţie.
Ljubljana, capitala tarii, este un oras cultural care gazduieşte numeroase teatre, muzee şi galerii de arta şi se poate mandri cu una din cele mai vechi filarmonice din lume. In timpul verii, malurile raului Ljubljanica si pietele din centrul vechi al orasului sunt impanzite de cafenele si restaurante in aer liber.
Pesterile Skocjan, incluse în lista UNESCO a patrimoniului natural şi cultural, constituie un alt obiectiv al Sloveniei ce nu trebuie ratat.
Bled (170 km) si Valea Bojini, situate in NV tarii, in Alpii Iulieni. Bled este denumirea unui important oras turistic si a castelului din sec. XI, ambele fiind situate pe malul lacului omonim. Frumusetea lacului este amplificata si de prezenta in mijlocul sau a singurei insule a tarii unde a fost construita o biserica.
Trieste (Italia) - situat la numai 35 km distanta fata de Portoroz, Trieste este unul dintre cele mai mari porturi ale Marii Adriatice celebru pe de-o parte pentru monumentele istorice si culturale iar pe de alta parte pentru numeroasele magazine, cafenele si restaurante.
Venetia (Italia) – este cu siguranta una dintre cele mai atractive excursii ce poate fi organizata din Portoroz, principalele atractii ale Venetiei constituindu-le Piata San Marco, Palatul Dogilor, Podul Rialto precum si plimbarea cu gondola pe numeroasele sale canale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu