sâmbătă, 11 iulie 2009

Atractiile din Spania

Iata un exemplu de circuit de max 10 zile.

Traseu: BARCELONA – VALENCIA – GRANADA – SEVILLA – CORDOBA – TOLEDO - MADRID

Chiar daca faceti aceasta
excursie pe cont propriu sau organizat, printr-o agentie de turism, va recomandam ca tururile de oras sa le faceti cu ghizi locali in Barcelona, Valencia, Granada, Sevilla si Madrid, cat si vizitarea oraselor Cordoba si Toledo, iar intrarile la Palatul Regal in Madrid, Catedrala si Turnul Giralda din Sevilla, Palatul Alhambra, Gradinile Generalife in Granada si Parcul Guell in Barcelona le puteti face pe cont propriu. Imediat ce sositi la BARCELONA , vizitati Manastirea Montserra, faceti un tur de oras cu autocarul si ghid local. Veti putea admira cele mai importante lucrari ale celebrului arhitect Antoni Gaudi: biserica Sagrada Familia, Parcul Guell, apoi vom traversa bulevardul Passeig de Gracia pe care se afla Casa Mila (La Pedrera) si Casa Batllo, Stadionul Olimpic si Colina Montjuic. Faceti si o vizita a Muzeului Etnografic Poble Espaňol.

Traseu: BARCELONA – VALENCIA (360km) Plecati spre Valencia, unde puteti face un tur de oras de jumatate de zi cu ghid local, care poate include si zona portului, Muzeul Artelor si Stiintelor (exterior) si orasul vechi. Turul orasului vechi este pietonal si cuprinde La Lonja de la Seda – obiectiv inclus pe lista patrimoniului UNESCO, considerat cel mai bine conservat exemplu al arhitecturii gothice tarzii, Catedrala care adaposteste - dupa cum sustine Vaticanul - autenticul Graal si Piata Centrala – una dintre cele mai mari si vechi piete din Europa.

Traseu: VALENCIA - GRANADA (470 km)

Va transferati spre Granada cu o scurta oprire in Benidorm, una dintre cele mai cunoscute statiuni litorale ale Spaniei. Dupa amiaza ajungeti in Granada si vizitati impreuna cu ghidul local Complexul Alhambra – ultimul bastion al maurilor si unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică, fosta resedinta a regilor mauri. Vizita poate include si Gradinile Generalife.

Traseu: GRANADA – SEVILLA (250 km)
Va transferati spre Sevilla, capitala provinciei Andalusia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Puteti vizita orasul pe cont propriu sau alternativ, activitati optionale: croaziera pe Raul Guadalquivir, spectacol Flamenco. Faceti un tur de oras cu ghid local, care sa includa Catedrala, Turnul Giralda, Piata Spaniei. Plimbati-va in zona vechilor pavilioane expozitionale.

Traseu: SEVILLA – CORDOBA – MADRID (530 km)
Plecati spre Cordoba (140 km), unde va puteti opri pentru a vizita orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala. Veti putea incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc, dupa care veti putea continua calatoria spre Madrid.

Traseu: MADRID si TOLEDO
Faceti turul de oras cu ghid local care sa cuprinda principalele obiective turistice: Puerta del Sol, Gran Via, Plaza Cibeles. Turul de oras se incheie cu vizitarea Palatului Regal. Dupa amiaza plecare spre Toledo, oras – muzeu, situat la doar 70 km de Madrid. Vizita orasului sa includa si un atelier in care se fabrica celebrele sabii. Faceti vizite si la Parcul Retiro, Muzeul Prado, Galeria de Arta Thyssen – Bornemisza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu