sâmbătă, 13 iunie 2009

Atractiile Italiei

Sejur scurt la Venetia si Roma cu excursie de o zi la Florenta.
Oras construit in totalitate pe apa de catre refugiatii din Veneto in secolul al V-lea, Venetia este diferita de oricare alt oras al lumii. Prin fiecare monument, prin picturile si frescele sale in diferitele stiluri – bizantin, gotic sau renascentist, orasul ne aminteste de trecutul glorios, de romantism, de secrete, de iubiri absolute.
Oras miraculos, construit de oameni care au avut indrazneala sa sfideze marea, un oras ce a detinut suprematia intre Europa si
Orient, un oras in care arta si cultura ne transpun in trecutul legendar, dar mai ales un oras “sortit” eternitatii!

Atractiile Venetiei intr-un sejur de max. 4 zile!

Traseu: BUCURESTI – VENETIA - MESTRE

Imediat ce
sositi la Venetia, faceti lungi plimbari pe jos caci numai asa veti putea simti suflul orasului. Cu siguranta nu trebuie sa ratati centrul Venetiei pentru a va bucura de splendoarea orasului si pentru a admira Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor si Bazilica San Marco. Transferati-va cu trenul din Mestre la Tronchetto - cca 8 minute - apoi luati vapporetto pana in Piata San Marco.
Mergeti intr-o excursie de o zi in pitorestile insule din nordul lagunei - Burano, Murano si Torcello. Aici se pot vizita: Muzeul Dantelei, Muzeul Sticlei, biserici renascentiste precum San Michele in Isola.

Atractiile Romei intr-un sejur de max. 4 zile!

Nici o alta metropola n-o poate intrece. Nici macar astazi, cand nu mai este Capitala Lumii! O singura vizita si vei fi cuprins de magia ROMEI.
Orasul poarta cu mandrie un trecut glorios, adapostind si azi spiritul Marelui Imperiu. Nu in ultimul rand, poti experimenta la tot pasul explozia de vitalitate pe care o emana italienii de azi, Romanii de ieri...
Si pentru ca nu stii cat de curand mai ajungi in Italia, trebuie neaparat sa vezi
si FLORENTA, unul din marile centre artistice ale lumii, Orasul Renasterii, care a cunoscut in timp o covarsitoare revarsare de talent artistic.
Imediat ce ajungeti la Roma, petreceti-va prima zi intr-un mod relaxant, cu o plimbare in cartierul Trastevere, un cartier tipic roman, cu strazi inguste si case medievale. Puteti lasa turul de oras Roma cu autocar si ghid local (recomandabil) pentru a doua zi; veti vizita principalele vestigii ale Romei antice si Romei crestine: Colosseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, zona Circus Maximus si Palatinul, biserica San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, Capela Sixtina.

Excursie la Florenta din Roma
Faceti o excursie la Florenta si vizitati (tur pietonal) Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio. In incheierea turului de oras, in functie de timpul ramas disponibil puteti vizita Palazzo Vecchio sau una dintre numeroasele galerii de arta ale orasului.
Daca iarasi timpul va per
mite nu ezitati si o Excursie in Insula CAPRI, cu o scurta oprire in portul din Napoli. Excursia dureaza o zi si cuprinde transport cu autocarul, bilete dus-intors pentru ferryboat si insotitor de grup.
Alternativ, va puteti plimba pe aleile parcului Villa Borghese din Roma sau pe strazile din centrul vechi al orasului.

Excursie la TIVOLI
Plimbati-va cu insotitorul de grup pe eleganta Via Condotti, Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona. Dupa amiaza va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre re
staurantele locale. Nu plecati pana nu faceti si o excursie la Gradinile Tivoli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu