vineri, 29 mai 2009

Atractiile din JAPONIA - TARA SOARELUI RASARE

Circuit de aproximativ 11 zile: TOKYO – NIKKO – HAKONE - KYOTO – NARA– HIROSHIMA – OSAKA, fie organizat pe cont propriu sau printr-o agentie de turism, iata ce puteti vedea intr-un ritm rapid si un timp foarte scurt, highlights ale Japoniei.
TOKYO

Turul de oras al capitalei nipone cu vizita la gradinile Palatului Imperial dupa care continuati cu Turnul televiziunii din Tokyo, templul Asakusa Kannon de unde se pot cumpara si suveniruri tipic japoneze din vestita Galerie Nakamise (galerie comerciala ce functioneaza dinainte de cel de-al doilea razboi mondial), se pot face chiar in ziua sosirii sau a doua zi. La finalul turului faceti-va timp liber pe Ginza (cea mai importanta artera comerciala a Japoniei). Seara admirati panorama nocturna din cladirea Roppongi Hills.
TOKYO – NIKKO - TOKYO

Faceti o excursie de o zi la Nikko unde veti putea vizita templul Toshogu unde se gaseste mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul “Shogun” de James Clavel). Tot aici puteti servi si pranzul in stil japonez.
TOKYO – HAKONE – LACUL KAWAGUCHI
Plecati spre Hakone, una dintre cele mai populare zone de agrement datorita vederilor pe care le ofera asupra muntelui Fuji, terenurilor de golf si apelor termale. Puteti lua cu voi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari pot fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Kyoto. Pe drum faceti o scurta croaziera pe lacul Ashi. Dupa-amiaza ajungeti la o statiune balneara pe malul lacului Kawaguchi - cel mai mare dintre cele 5 lacuri ce inconjoara Muntele Fuji. Daca aveti posibilitatea, cazati-va la un Ryokan (han/hotel traditional japonez) si veti putea sa admira Muntele Fuji reflectat in lacul Kawaguchi in timp ce va relaxati in baile termale (onsen) din hotel.
LACUL KAWAGUCHI – MUNTELE FUJI – KYOTO
Indreptati-va spre muntele sfant al japonezilor, unde, pe malul lacului Oshino veti putea face cateva fotografii panoramice extraordinare. Dupa amiaza veti merge la Mishima, de unde puteti lua trenul de mare viteza spre Kyoto, vechea capitala nipona.
Faceti un tur de oras in Kyoto cu vizita la Sanjusangen-Do, templul celor 1001 statui ale zeitei Kannon si Kyomizu Dera - templul apei curate. Ziua poate continua cu templul Kinkakuji - pavilionul de aur. Dupa cina de la restaurantul hotelului, veti putea participa la Festivalul Gion, unul din cele mai mari festivaluri care se organizeaza in Japonia.
KYOTO – NARA - OSAKA
Parasiti Kyoto, indreptandu-va spre Nara - cea mai veche capitala japoneza, datand din secolul VIII. Aici veti putea vizita templul Todaiji - aflat pe lista patrimoniului UNESCO, cladire ce adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia. Veti putea petrece putin timp in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Sositi la Osaka - cel de-al doilea oras ca marime din Japonia.
OSAKA – HIROSHIMA – MIYAJIMA – OSAKA
Puteti pleca de dimineata cu Shinkansen - trenul de mare viteza japonez – spre Hiroshima, localitate unde veti vizita Parcul bombei atomice si veti afla totul despre tragicul eveniment de la 6 Aug 1945. Treceti cu ferryboatul spre insula Miyajima - situata in apropierea orasului Hiroshima – unde veti vizita altarul de la Itsukushima, cu poarta Tori - considerata una dintre cele trei cele mai frumoase imagini japoneze. Dupa amiaza va puteti intoarce la Hiroshima si luati trenul de mare viteza inapoi spre Osaka. Aici puteti vizita Castelul Osaka - cel mai mare castel construit in Japonia si de asemenea cunoscut noua, din romanul Shogun.
Faceti o vizita si la Acvariul din Osaka - unde veti putea admira exemple de viata marina, din 15 zone de pe intinsul globului pamantesc. Exponatul central al acvariului, este un exemplar de rechin balena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu