sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Vacanta - Circuit in America de Sud

Circuit Peru - Bolivia - Argentina - Brazilia

PERU

Peru este nu numai o tara de exceptie, ce exceleaza prin turismul cultural, dar si detinatoarea uneia dintre cele sapte minuni ale lumii, Machu Picchu, si o prezenta inedita in Cartea Recordurilor, datorata excelentei sale gastronomii.

Supranumit si “Regatul Soarelui”, Peru este un tinut binecuvantat, leagan al unor civilizatii antice extrem de avansate (precum Nortechico, Moche si Chimu), patria condorului, tara cu cea mai mare varietate de pesti din lume, cu plaje inca neexplorate, o tara cu oameni care par a purta inca nostalgia imperiului incas. Pe langa impresionantele ruine Incaşe de langa Cuzco si Orasul Pierdut “Machu Picchu”, Peru ascunde numeroase alte comori: desenele din desertul Nazca, Lacul Titicaca (cel mai inalt lac navigabil din lume) precum si numeroase urme ale civilizatiei incase. Dovada incontestabila a bogatiilor sale naturale sta faptul ca din cele 103 posibile zone ecologice din lume, 83 se gasesc in Peru.

BOLIVIA

Strecurandu-se printre Anzi, Bolivia este o tara a piscurilor spectaculoase si a zonelor semitropicale. Acest Tibet al Americilor este cea mai inalta si izolata dintre republicile Americii de Sud iar populatia sa are sange autentic indian in proportie de peste 50%.

Lagune colorate de alge in cele mai neobisnuite nuante de verde, rosu-caramiziu sau alb-gri, vulcani (unii chiar activi) inzapeziti cu forme conice perfecte, flamigo, care traiesc in voie pe malurile lacurilor sarate, fumarole si vulcani noroiosi in vintul taios si la amenintatoarea inaltime de 4900 m, lacuri termale la peste 4000 m altitudine, salina Uyuni - un imens fund de mare cu un strat de 7 m de sare, care se foloseste la bucatarie, Insula Pestelui (are o forma de peste) cu cactusi de 12 m inaltime… aceasta este Bolivia!

ARGENTINA

Pentru pasionatii de literatura este tara lui Borges, pentru cei care iubesc dansul este regatul celebrului Tango, pentru cei care viseaza aventuri este tara romanticilor gauchos si al pampas. Argentina este pentru turisti o tara necunoscuta, misterioasa, dar simpla evocare a numelui trezeste o emotie greu de definit, chiar si pentru o tara al carei nume provine de la latinescul "argentum" - argint.

Cu o suprafata de 2,8 milioane km. patrati, Argentina este al doilea stat ca marime din America de Sud. Capitala Buenos Aires concentreaza in jurul sau peste jumatate din populatia Argentinei fiind considerat unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume. Acest tinut al contrastelor cuprinde trei zone climatice: tropicala in nord, moderata in centru si polara in sud, acest lucru datorandu-se atat suprafetei sale impresionante cat si datorita dispozitiei formelor de relief: Muntii Anzi in vest (aici inca locuiesc triburi indigene), platouri desertice in nord si campiile Patagoniei in sud. Printre atractiile sale turistice se numara: Buenos Aires cu al sau cartier San Telmo, Cascada Iguazu, plaja Mar de Plata si orasul Mendoza.

BRAZILIA

Brazilia este asociata cu plaje superbe, cu jungla amazoniana, cu Rio de Janeiro, carnavalul si samba, cu alte cuvinte – viata la maxim. Munti de granit abrupti, imediat langa ocean, intinderi de nisip auriu, case

coloniale impecabile cuibarite intre zgarie-nori moderni de sticla si paduri verzi ce se revarsa pe colinele dens populate, impreuna cu binecunoscutul varf Corcavado, fac ca aceasta destinatie sa fie printre cele mai frumoase locuri din lume.

Rio de Janeiro impresioneaza printr-o bogatie de atractii si activitati, mancarea extraordinara, muzica si distractia – suficiente sa tina vizitatorul ocupat oricat de lunga i-ar fi sederea, iar faimoasele plaje Copacabana si Ipanema sunt magneti pentru brazilieni si turisti laolalta.

Alte obiective turistice in Rio de Janeiro: Laguna Rodrigo de Freitas, Catedrala si Teatrul Municipal.

In America de Sud lunile noiembrie si februarie sunt considerate cele mai frumoase luni de primavara (cu temperaturi cuprinse in intervalul 24-27 grade Celsius), ideale pentru calatorii si vizite.


Iata un exemplu de circuit al tarilor de mai sus, circuit in care in maximum 2 saptamani vizitati toate atractiile Americii de Sud!


In Lima programul poate debuta cu un tur de oras de jumatate de zi in care se pot vizita principalele atractii din capitala Peruana: Plaza de Armas (patrimoniu UNESCO) cu frumosul Palat al Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopului si Catedrala. Vizita poate continua cu o plimbare prin cartierul San Isidro (Parcul Olivar) si Miraflores (Parcul Central), zona. Optional, in masura timpului ramas disponibil, dupa-amiaza se poate vizita Muzeul Larco Herrera.

A doua zi puteti pleca spre Cuzco. Dupa aterizare, transfer la hotel si cazare dupa preferinte. Dupa-amiaza se poate face un tur de oras de jumatate de zi; se pot vizita centrul Imperiului Incas – Plaza de Armas, catedrala, cladirile coloniale din oras. In continuare se pot vizita Sacsayhuaman, ruine situate la 3 km de Cuzco si loc de belevedere. La intoarcere se pot vizita Tambo Machay (baile incasilor), Kenko (bloc masiv de piatra sculptat in forme misterioase) si Puca Pucara (un vechi fort).

Tot in Cuzco puteti opta pentru o excursie de o zi la Piata Indiana Pisac si ruinele de la Ollantaytambo. Pisac este situat la 30 km de Cuzco, in Valea Sacra, pe malul raului Urubamba – afluent al Amazonului. Aici are loc un renumit targ indian. Pueti lua pranzul intr-un restaurant traditional. Dupa-amiaza vizitati ruinele marii fortarete Ollantaytambo.

Traseu: CuzcoMachu Picchu - Cuzco

Optati pentru o excursie de o zi la una dintre cele mai spectaculoase comori ale Americii de Sud: Machu Picchu. Se ajunge la sit dupa o calatorie de 3 ore si jumatate cu trenul printr-o zona abrupta si cu peisaje deosebite. Trenul coboara in Valea Sacra serpuind pe la poalele Anzilor pana la Aguas Calientes. De aici un autobuz mic va continua traseul in inima muntelui, catre “Orasul Pierdut al Incasilor”. Machu Picchu, orasul de stanca al incasilor este considerat o minune arhitecturala a lumii si o sursa permanenta de mistere si ipoteze. Dupa vizita, trenul va va readuce in Cuzco.

Dupa eliberarea camerelor de hotel veti putea merge toata ziua cu autobuzul (public) peste piscuri si vai situate la altitudini de peste 4300m, cu destinatia finala Puno, localitate aflata pe malul lacului Titicaca.

Pe drum vor putea fi admirate: orasul Andahuaylillas, ruinele de la Racchi, micul oras Pucara cu alte marturii despre viata incasilor.

Traseu: Puno – Lacul Titicaca – La Paz

Dimineata devreme se poate vizita zona populata de tribul Uros Indians, renumita pentru insulele sale plutitoare. Apoi se va trece frontiera in Bolivia cu autobuzul cu destinatia Copacabana, cel mai important loc de pelerinaj din America de Sud, si care a dat denumirea renumitei plaje din Rio de Janeiro. Aici va veti imbarca intr-un catamaran si veti naviga pe Lacul Titicaca catre Insula Soarelui. Potrivit legendelor pe aceasta insula s-a nascut Soarele. Pranzul va fi servit la bordul vasului. Excursia continua pana la Chua si de acolo cu autobuzul pana in La Paz (metropola situata la cea mai mare altitudine: 3600m).

Faceti si un tur de oras! La Paz a fost intemeiat de catre Capitanul Alonzo in 1548 iar astazi este centrul administrativ al tarii. Orasul are numeroase cladiri coloniale foarte bine conservate si gazduieste multe targuri indiene. Turul se incheie cu o incursiune in Valea Lunii (pe cursul raului La Paz) cu relieful sau asemenator celui selenar.

Transfer la aeroport pentru zborul catre Buenos Aires. Dupa aterizare in Buenos Aires va cazati la unul din numeroasele hoteluri dupa preferinta.

Optati pentru o excursie de o zi la o Estancia argentiniana traditionala cu pranz inclus. In cadrul excursiei se viziteaza Estancia Santa Susana (la 2 ore de mers cu autocarul de oras) unde veti fi intampinati cu o bautura locala de catre Gauchos. Vi se vor explica stilul de viata al Gauchos si va fi vizitata asezarea, iar la pranz se va organiza un barbeque rustic (Asado). In continuare va avea loc un spectacol de folclor si dansuri traditionale ale acestor cowboy ai Pampasului. Dupa amiaza se va servi cafeaua si va veti intoarce in Buenos Aires. Optional: Seara, Tango Show cu cina inclusa la unul din restaurante.

Faceti un tur panoramic de oras in Buenos Aires de jumatate de zi in cadrul caruia se vor vizita: Plaza de Mayo, Casa Rosada – cladirea roz a Guvernului, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana – casa arhiepiscopului de Buenos Aires. Turul continua cu vizitarea celor mai frumoase cartiere din oras: San Telmo (una dintre cele mai moderne zone din oras), La Boca, Barrio Norte (in cimitirul Recoleta este mormantul Evitei Peron) si Plaza Lavalle.

Traseu: Buenos AiresIguassu – zbor

Veti lua lua avionul spre Puerto Iguazu. Dupa aterizare, transfer catre Parcul National Iguassu. Urmeaza un tur pietonal pe partea argentiniana a cascadei. Daca pe partea braziliana exista numeroase puncte de vedere panoramica, pe partea argentiniana exista numeroase poteci care permit vizitarea din apropiere a cascadei. Prima opririe este la Centrul de Informatii pentru Vizitatori, apoi se va merge pe Circuitul Inferior (cascada din avalul raului) si pe Circuitul Superior (cascada din amonte). Cel mai spectaculos puct al cascadei – Gatul Diavolului – va putea fi atins cu Trenul Ecologic din Jungla.

Dupa incheierea vizitei se traverseaza granita in Brazilia cu autobuzul. Transfer in Fos do Iguacu.

De dimineata, a doua zi, se va vizita partea braziliana a cascadei. Dupa vizita, va transferati catre aeroport cu destinatia Rio de Janeiro. Va recomandam o plimbare de-a lungul plajei Copacabana catre seara.

Optati pentru un tur panoramic de oras in Rio de Janeiro de jumatate de zi in cadrul caruia se vor vizita: Golful Guanabara, Parcul Flamengo, Biserica candelaria, catedrala San Sebastian, Arcul Lapa, Teatrul Municipal, Biblioteca Nationala, Muzeul de Arta, Sambadrome - locul de desfasurare a Carnavalului de la Rio. Turul continua cu imbarcarea in telegondola catre Muntele Sugar Loaf.

Dupa-amiaza aveti posibilitatea sa descoperiti frumusetile orasului pe cont propriu, sau, optional, puteti face o excursie de jumatate de zi la Corcovado (unde se afla statuia lui Iisus si de unde se pot face cele mai frumoase fotografii panoramice cu Rio de Janeiro).


Veti pleca acasa cu amintiri minunate pentru o viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu