luni, 26 octombrie 2009

O vacanta de Star! Miami Beach, Everglades & Key West

Miami Beach, statie salvamar

Miami este capitala economica a statului Florida, una dintre destinatiile preferate pentru petrecerea vacantelor ale turistilor din intreaga lume.

Miami este al treilea oras in topul destinatiilor din SUA, dupa Los Angeles si New York, fiind un important centru turistic, financiar, comercial si cultural.
In Miami sosesc anual aproximativ 10 milioane de turisti, printre principalele atractii numarandu-se plajele din Miami Beach, Key Biscayne’s Crandon Park, MetroZoo, Tropical Park, Fruit and Spice Park, Pelican Island, Kennedy Park, Acvariul din Miami. Este singurul oras din SUA marginit de doua parcuri nationale: Everglades National Park la vest si Biscayne National Park la est.
Climatul tropical aduce aici veri fierbinti si umede, asemanatoare celor din Caraibe, in timp ce iernile sunt calde si uscate.

In ceea ce priveste viata de noapte, cluburile din Miami ofera muzica pentru toate gusturile. In unele baruri se asculta si muzica veche, jazz sau blues. In Miami exista un mix special intre variate tipuri muzicale, provenite din mai multe tari: celebrele conga si rumba din Cuba, bachata si merengue din Republica Dominicana, vallenato din Columbia, reggae, soca si calypso din Caraibe.

In Miami pot fi practicate diverse sporturi, cum ar fi: fotbal, basket, baseball, hockey, scufundari.
In restaurantele din oras si de pe plajele sale veti intalni arome ademenitoare, ingrediente exotice, influente din diverse tari, ce fac din bucataria locala o atractie chiar si pentru cei mai pretentiosi turisti.
Miami este un paradis al cumparaturilor. In mall-urile elegante, magazinele de specialitate si boutique-uri, oricine isi poate gasi ceva pe gustul sau: de la rochite de vara, tricouri si ochelari de soare la bijuterii si parfumuri.

Miami este de asemenea un loc al aventurilor in aer liber, al activitatilor petrecute in familie si al parcurilor cu vegetatie luxurianta.

Bayside Marina, Miami
Bayside Marina, Miami

Principalele plaje pot fi vizualizate pe pagina de internet www.miamiandbeaches.com

Iata ce va sugeram sa faceti imediat ce ajungeti in Miami: o propunere de vacanta care poate fi foarte usor organizata pe cont propriu sau printr-o agentie de turism:

Chiar si o sugestie unde sa va cazati: la Hotel Ocean 4*, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din South Beach din Cartierul Art Deco.

Posibilitatile de excursii sunt multiple. Printre cele mai populare enumeram: Everglades, Miami Seaquarium, Key West, o plimbare pietonala pe Ocean Drive, pentru familiarizare cu imprejurimile si cu zonele de shopping.

Traseu: MIAMI – EVERGLADES
Faceti-va timp pentru plaja si o excursie la Parcul National Everglades. Everglades National Park este cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, continand 25% din terenul original al regiunii mlastinoase din sud-vestul Floridei. Este vizitata de peste 1 milion de oameni in fiecare an, fiind a treia mare rezervatie din cele 48 de state americane dupa Valea Mortii si Rezervatia Naturala Yellowstone. A fost declarata Rezervatie a Biosferei, inclusa in parimoniul mondial.

Miami Beach
Miami Beach

Traseu: MIAMI – KEY WEST
Cea mai vestica si frumoasa insula din Arhipelagul Florida Keys, Key West este simbolul turistic al intregului arhipelag. Aici se gasesc casele de vacanta ale multor milionari ai Americii, precum si impresionante resedinte ale vedetelor de cinema.

MIAMI – SEAQUARIUM si SHOPPING
Pentru domni si copii, aceasta poate insemna o interesanta vizita la Seaquarium si intalnirea cu Flipper delfinul, in timp ce pentru doamne relaxarea se traduce printr-o lunga sesiune de shopping; nenumarate malluri elegante si boutique-uri au portile larg deschise in Miami: Dolphin Mall, Americans Mall, International Mall etc.
Unul dintre cele mai interesante locuri este si zona Bayside, unde veti gasi si restaurantul meu favorit: Hooters, iar in apropiere portul unde vasele de croaziera acosteaza zilnic.

FOARTE IMPORTANT: fumatul este interzis in toate spatiile publice si private din majoritatea hotelurilor. Daca sunteti fumatori, interesati-va de zonele interzise fumatului caci amenzile sunt usturatoare in cazul in care fumati in locuri nepermise!

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

  • pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei
  • extras de cont personal cu minum 2000 USD
  • 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb
  • adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz
  • copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc)
  • in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil
  • copie carte de identitate
  • pentru copii, copie certificat de nastere
  • pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie
  • prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu.
    Key West Florida, Sunset

    Key West Florida, Sunset

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu