sâmbătă, 27 februarie 2010

Program de supravieţuire în junglă – Iquitos, Peru, Amazon



Circuit pus la dispozitie de Agentia DESTINATION TRAVEL

Fascinaţia actuală a publicului pentru temele „survivor” (supravieţuire) atrage atenţia asupra ofertelor noastre cu mai multă aventură. Această experienţă uimitoare are loc în regiunea cea mai diversificată de pe întregul Amazon: zona Tamshiyacu-Tahuayo. Această magnifică rezervaţie acoperă o zonă extinsă a junglei amazoniene vestice, atât de diversă şi preţioasă din punct de vedere ecologic şi este propice pentru trainingul de supravieţuire.

Putem personaliza un itinerar în funcţie de solicitările şi interesele fiecăruia. Puteţi alege din alternativele mai puţin dure disponibile: înotul liniştit alături de delfinii roz, vizitarea satelor locale şi o plimbare cu canoe de-a lungul râurilor liniştite sau puteţi alege un pachet "survivor", ce include izolarea în sălbăticie şi găsirea propriilor surse de hrană, apă, adăpost precum şi unde puteţi învăţa cum să construiţi mijloace de transport, arme şi să aprindeţi focul.

Propunem 4 zile de acomodare în Tamshiyacu-Tahuayo Lodge în timp ce vă bucuraţi de diverse excursii în junglă. După aceea, veţi petrece 3 zile în sălbăticie învăţând cum să supravieţuiţi fără uneltele şi tehnologia lumii moderne. Veţi vâna sau culege propria hrană şi veţi găsi surse de apă în rădăcini şi fructe.

Itinerar:

Ziua 1 Zbor spre Lima, Peru. Sosire şi înnoptare în hotelul aeroportului.

Ziua 2 Iquitos / Rezervaţia Tamshiyacu –Tahuayo. Zbor de la Lima la Iquitos. La sosire, primire şi transfer pe chei. Plecam de la Iquitos la bordul unui vas de viteză spre sud în amonte până la Râul Tahuayo, un afluent mic al Amazonului, ajungând la Tahuayo Rain Forest Jungle Lodge, aflat pe râul Tahuayo. Cabana este rustică dar confortabilă. Puteţi face excursii de după-amiază şi seara. (Mic dejun, pranz, cina)

Ziua 3 Rezervaţia Tamshiyacu –Tahuayo. Vom face excursii cu ghid în şi în jurul Rezervaţiei Tamshiyacu-Tahuayo. Veţi urca 100 feet (30 m) cu liftul în coroana unui imens copac Ceiba. Manevre pe parcursul urcării, în timp ce staţi în şa. Controlaţi liniştea pe măsură ce urcaţi spre vârful a trei copaci uriaşi care se îmbină, cu platforme de-a lungul drumului, pentru odihnă sau fotografii. Puteţi alege excursii lungi pentru a vă obişnui cu jungla, poate şi plimbări în canoe prin pădurea inindată. (Mic dejun, pranz, cina)

Ziua 4 Rezervaţia Tamshiyacu – Tahuayo. După micul dejun, vom admira ecologia fluvială sau vom face o excursie cu vasul până la cabana noastră centru de cercetare. Acest centru este dezvoltat pentru a promova noile proiecte de colaborare în domeniul biologiei de conservare, studii de mediu, antropologie culturală şi multe altele în Rezervaţia Tamshiyacu-Tahuayo. Mai multe informaţii găsiţi la www.perujungle.com/research.html. După prânz, vom face o excursie până la o rezervaţie de primate, vom înota într-un lac cu concentraţie mare de acid tanic (se poate înota în siguranţă în acesta) cu delfinii roz şi vom face şi alte excursii în rezervaţie. (Mic dejun, pranz, cina)

Ziua 5 Rezervaţia Tamshiyacu – Tahuayo. După micul dejun, dimineaţa începe cu o excursie lungă pe un traseu. După amiază vom înota cu delfinii. După cină, cel mai bun ghid al nostru din rezervaţie, Orlando, vă va face cunoştinţă cu planul nostru de camping / supravieţuire. (Mic dejun, pranz, cina)

Ziua 6 Camping / supravieţuire în junglă, fie la capătul unui traseu fie în pădurea terra firme dincolo de Rio Blanco. Vom începe cu modul de selectare al unei locaţii, luând în considerare aspectele legate de sol şi drenare. Vom învăţa cum să căutăm surse de hrană şi apă. Vom învăţa şi cum să aprindem focul şi să construim arme. Vom învăţa despre plantele medicinale, construirea unei plute şi pescuitul cu propriile arme, utilizând tehnici străvechi. (Mic dejun, pranz, cina)

Ziua 7 Zi petrecută în junglă învăţând tehnici de supravieţuire. (Mic dejun, pranz, cina)

Ziua 8 Zi petrecută în junglă învăţând tehnici de supravieţuire. După amiază târziu ne vom întoarce la cabana principală şi vom avea o petrecere. (Mic dejun, pranz, cina)


Ziua 9 Vom face o excursie de dimineaţă înainte de a pleca cu barca cu motor înapoi la Iquitos. La sosire, transfer la aeroport pentru zborul înapoi spre Lima. Înnoptaţi la hotelul aeroportului. Aveţi inclusă o vizită la spa cu masaj de 30 de minute, utilizarea piscinei, saunei şi a jacuzzi. (Mic dejun)

Ziua 10 Zbor inapoi spre casa. (Mic dejun)

Unele aspecte legate de trainingul de supravieţuire:


1. Construirea de şoproane

Cum alegeţi locaţia, aspecte legate de sol şi drenare

Ce lemn trebuie utilizat pentru a construi structura; cum utilizaţi frunzele de palmier irapay (Lepidocaryum tenue) pentru a face acoperişul impermeabil

2. Pornirea focului

Recunoaşterea lemnului cu un interior tare şi uscat chiar şi atunci când este afectat de umiditatea junglei; utilizarea răşinii copal pentru pornirea focului

3. Surse de apă potabilă

Fructe necoapte de yarina (Phytelephas macrocarpa); viţă de puca huasca (Doliocarpus dentatus) şi cano huasca (Uncaria spp.)

4. Surse de hrană

Fructe de palmier; miez de palmier din soiul Euterpe şi Iriartea; larve comestibile de gândaci; legume, în special de soiul Inga; utilizarea sevei de barbasco (speciile Lonchocarpus) pentru a ameţi peştii; canabrava (Gynerium sagittatum) pentru a construi curse pentru peşti; viţă de tamshi (Carludovica devergens) pentru a face capcane pentru animale

5. Construirea de plute

Recunoaşterea lemnului balsa, legat cu viţă tamshi, vâsle din remo caspii (Styrax acuminatum)

6. Substanţe anti-ţânţari

Obţinute din termitele Nasutitermes

7. Arme

Suliţă pentru pescuit din cumaceba (Cesalpina echinata); arc din cashapona (Iriartea exorrhiza), coardă din chambira (Astrocaryum chambira), săgeţi din bambus cu vârfuri din cumaceba.

8. Medicamente pentru supravieţuire

Muşcătură de şarpe veninos – frunze de piripiri (Cyperus articulatus)

insectă veninoasă – scoarţă de curarina (Potalia amara)

Febră – rădăcină sanango (Sanango durum)

Dezinfectant – sevă pichirina (Vismia angusta)

Bandajare – fibrele din scoarţa de machimango (Ceiba species)

Antiparazit – scoarţă de oje (Ficus antihelmintica)

Dizenterie sau dureri gastrointestinale – frunze de hierba luisa (Cymbopogon citratus)

Conform clasificărilor recente (ianuarie 2009) ale National Geographic, Amazonia Expedition (Tamshiyacu-Tahuayo Lodge) este pentru al treilea an la rând cea mai bine cotată companie Amazon din Peru. Suntem una din doar 12 companii din întreaga lume care au primit un scor maxim de 100 de puncte la satisfacţia clienţilor: http://atr.nationalgeographic.com/outfitters/outfitterDetail.action?id=108


Amazonia Expeditions are calificativul A+ din partea Better Business Bureau. Ca membru de 16 ani al West Florida, Better Business bureau nu a înregistrat nicio plângere împotriva Amazonia Expeditions.

Amazonia Expeditions a finalizat recent construcţia celui mai mare sistem de trasee din Amazon. Sistemul de trasee este format din 52 mile (83,68 km) de trasee pe o suprafaţă de 1000 acri (4.046.856 m2). Peste 40 de grupuri sociale de maimuţe trăiesc în cadrul acestui sistem de trasee, reprezentând 12 specii diferite.

Amazonia Expeditions are cel mai mare sistem de telecabine din Amazon.

Tururile noastre au ghid nu escortă. Veţi face parte dintr-un grup de dimensiuni medii pentru excursiile de zi, nu neapărat acelaşi pe întregul itinerar. Transferurile între aeroporturi şi hoteluri (şi vice versa) sunt de obicei oferite în mod particular. Tarifele includ camere standard în toate hotelurile, dacă nu se specifică altfel. Sunt posibile upgrade-uri la camere superioare sau apartamente şi tururi private cu costuri suplimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu