vineri, 5 februarie 2010

Circuit Lima, Cuzco, Machu Picchu şi Croazieră pe Amazon cu Vasul Delfin II


Lima, Cuzco, Machu Picchu şi Croazieră pe Amazon cu Vasul Delfin II




Circuit si detalii puse la dispozitie de Agentia de Turism: DESTINATION TRAVEL



Acest tur vă va purta prin punctele de interes din Peru şi include o croazieră fantastică pe Amazon pe Delfin II. Călătoria dvs. pe Amazon începe în Iquitos, de unde vă vom prelua şi vă vom îmbarca pe nava noastră. Veţi experimenta combinaţia ideală între minunile naturii, peisaje spectaculoase, istorie culturală locală şi un mod relaxant de a explora Amazonul în timp ce admiraţi natura în cea mai bună ipostază, unde flora şi fauna sunt abundente. Sunteţi pe cale să exploraţi unul din cele mai interesante medii naturale din lume. vasele noastre sunt rapid lansate, stabile şi pregătite să meargă oriunde, sunt pentru 8 pasageri şi au ghid ştiinţific şi căpitan.

Machu Picchu, faimoasa citadelă de munte, era cunoscut ca „Oraşul
Pierdut al incaşilor” şi a fost descoperit abia la începutul secolului trecut. Se înalţă maiestuos printre nori şi dispune de palate, rezidenţe şi sanctuare, fiind înconjurat de un sistem sofisticat de terase. Programul include o noapte la baza ruinelor. În acest fel veţi putea să faceţi cunoştinţă cu Machu Picchu după ce majoritatea turiştilor au plecat cu trenul de după amiază.

Cuzco, „Capitala arheologică a Americilor”, a fost capitala Imperiului Incaş. Este un oraş micuţ în Anzi, şi o combinaţie minunată între cultura incaşă şi cea spaniolă. Iar Lima, capitala Peru, este cunoscut şi ca Oraşul Regilor datorită frumuseţii sale şi arhitecturii coloniale.

Această excursie poate fi personalizată pentru a se potrivi datelor dumneavoastră de călătorie şi oricăror cerinţe speciale. Consultanţii locali vă vor pregăti un itinerar personalizat la cerere. Oferim cazare în hoteluri de 3, 4, 5 stele şi deluxe. Opţiunea Deluxe vine cu următoarele oferte de hoteluri: Sanctuary Lodge în Machu Picchu, Monasterio în Cuzco şi Park Plaza în Lima. În timpul croazierei Delfin II, în programele de 3 şi 4 stele este inclus un apartament, iar în programele de 5 stele şi deluxe este inclus un master suite.

Acest tur include biletele de avion din Paris, Franţa, în zile care nu sunt sărbători.



Ziua 1: Vineri
Zbor de noapte până la Lima.
Ziua 2: Sâmbătă
La sosire, transfer la hotel. Tur de după amiază al oraşului Lima – întotdeauna unul din cele mai importante oraşe din America de Sud, încă de la fondarea l
ui în 1535. Plimbare prin centrul istoric al oraşului. Admiraţi frumuseţea pieţelor San Martín şi Major, Catedrala, Palatul Guvernului şi vizitaţi mânăstirea San Francisco, o clădire religioasă de la finalul secolului 16, şi catacombele sale. De asemenea, veţi trece prin cartierele rezidenţiale San Isidro şi Miraflores.
Ziua 3: Duminică
Transfer de dimineaţă la aeroport pentru zborul spre Cuzco. La sosirea în Cuzco, transfer la hotel. Tur de după amiază al oraşului Cuzco, vizită a Templului Korikancha sau Templul Soarelui. Vizitaţi Catedrala şi Muzeul de Artă şi cartierul artizanilor San Blas. După vizite, veţi continua spre altarul Tambomachay (Fântânile Incaşe), Puca Pucara (Fortăreaţa Roşie), amfiteatrul Kenko şi
Fortăreaţa Sacsahuaman. După acest tur, reveniţi la hotel.


Ziua 4: Luni
Transfer de dimineaţă la gară. Trenul vă va conduce prin Valea Sacră a Incaşilor până la oraşul Aguas Calientes. De aici ne urcăm într-un autobuz spre Machu Picchu. Apoi plecăm într-un tur cu ghid al ruinelor. Machu Picchu, Oraşul Pierdut al Incaşilor, a fost un oraş ceremonial şi agricol înfloritor, probabil poarta spre mlaştinile junglei Imperiului Incaş. Clădirile centrale au fost ridicate din pietre lustruite în stil Imperial Cuzco, deşi locul a fost probabil ocupat cu mult înainte ca incaşii să-şi fi început expansiunea. A fost asociat cu cultul pământului legat de frunzele de coca, un privilegiu al familiei regale incaşe şi al preoţilor. Veţi avea timp să savuraţi un prânz uşor sau o gustare şi să reveniţi la hotel când doriţi. Sear
a, vă veţi bucura de o cină minunată la hotel sau în Aguas Calientes.
Ziua 5: Marţi
Zi liberă. Puteţi alege să vă întoarceţi la Machu Picchu, să faceţi o excursie la Huayna Picchu sau să vă relaxaţi în satul Aguas Calientes cu izvoarele sale termale. După amiază, ne vom urca în trenul care ne va conduce înapoi în Cuzco. La sosire, transfer la hotel.
Ziua 6: Miercuri
Transfer la aeroport pentru zborul spre Lima şi legătura până la Iquitos. La sosirea pe Aeroportul Internaţional Iquitos, veţi fi întâmpinat de ghidul partenerului nostru local şi condus cu autocarul pentru aprox. 1 oră, spre nord vest către Nauta (cel mai vechi oraş din Loreto). Nauta se află între Iquitos şi râul Marańon, unde vă aşteaptă nava DELFIN.

La sosirea în portul Nauta, urcaţi la bordul DELFIN, împreună cu echipajul nostru experimentat. Acesta vă va ajuta să vă instalaţi în cabina cu pat dublu, cu lambriu şi confortabilă, dotată cu saltea ortopedică şi lenjerie şi prosoape din bumbac, aer condiţionat silenţios şi baie privată cu furnir fin de lemn, duş cu apă fierbinte şi o varietate de facilităţi ecologice pentru confortul dvs.. O să vă convingeţi că veţi m
erge în locuri unde nu au ajuns mulţi înaintea dvs.. De fapt, faceţi parte dintr-un grup select de turiş
ti care vizitează Rezervaţia Pacaya-Samiria, cinci milioane de acri de pădure inundată protejată, o suprafaţă aproximativ egală cu o mică ţară din America Centrală. O lume de floră şi faună care vă aşteaptă.

Chiar înainte de crepuscul, când DELFIN îşi începe călătoria prin junglă, barmanul şi personalul nostru vă vor pregăti o gamă largă de băuturi şi cocktailuri inclusiv cel mai fin şi mai faimos cocktail din Peru, pisco sour, făcut din Pisco, un brandy peruvian din struguri. Există şi trabucuri fine locale. Cina este servită în dining-ul nostru confortabil din spatele deck-ului al doilea al navei. Datorită diversităţii sale culturale, bucătăria peruviană este considerată una din cele mai fine, transformând această ţară într-o atractivă destinaţie culinară. Pe lângă prima aventură în junglă, DELFIN oferă şi o experienţă culinară unică, prin cea mai bună bucătărie amazoniano-peruviană într-un decor gourmet cosmopo
lit. Bucătarul nostru se mândreşte cu servirea felurilor în diferite stiluri şi asezonate cu o varietate largă de condimente şi fructe exotice.

Pe punte, ghidul nostru va prezenta hărţi şi filmuleţe afişate pe ecranul nostru plat LCD pentru o scurtă orientare, subliniind detaliile călătoriei noastre, inclusiv locurile vizitate, animalele şi păsările pe care le veţi vedea precum şi un rezumat al istoriei şi geografiei bazinului amazonian.

Apoi, în frumoasa noapte amazoniană, sub cerul plin de stele şi poate cu lună plină, sub adierea brizei uşoare a junglei, personalul nostru vă va distra puţin cu puţină muzică live, în timp ce savuraţi o băutură după cină.
Ziua 7: Joi
Răsăritul şi apusul sunt momentele ideale pentru observarea naturii şi de aceea vă recomandăm călduros să vă treziţi devreme. În prima dimineaţă, aroma cafelei ne va trezi iar clătitele sunt o alegere delicioasă pentru acest început de aventură şi noi surprize.

Sezonul ploios (Dec. – Mai) explorarea cursului Belluda
La bordul navei vom explora acest curs întunecat de apă şi vom începe să învăţ
ăm câte ceva despre junglă. Acum vă aflaţi în rezervaţia naţională Pacaya Samiria, unde aveţi ocazia să cunoaşteţi uimitoarea faună locală. De pe vas puteţi vedea cu uşurinţă papagalii, papagalii macaw şi maimuţe, precum maimuţele Saki călugăr cu trupul gri şi negru, faţa fără blană şi coada lungă lăţoasă. Puteţi vedea şi maimuţele tamarin cu şa, ale căror note înalte pot fi cu uşurinţă confundate cu cele ale unei păsări. Este de asemenea un loc bun pentru a vedea frumosul fluture morpho care zboară alene de-a lungul coridoarelor deschise prin pădure sau de-a lungul malurilor râului în zilele însorite. Puteţi vedea şi diverse specii de şoimi şi dacă avem noroc vom vedea şoimii care râd (Herpetotheres cachinnans) , numiţi astfel din cauza strigătului puternic pe care-l scot când stau singuri în pădure sau plataţii.

Sezonul uscat (Iun. – Nov.) Excursie la Belluda Cańo
În timpul sezonului uscat, puteţi vizita şi explora două tipuri diferite de ecosisteme: pădurea inundată şi pădurea terra firme. După debarcarea în acest sat vom începe excursia de dimineaţă. Această plimbare vă oferă ocazia de a vedea specii de tranziţie precum melcul uliu, mierla cu coada neagră, manikini, tanageri, colibri, ciocănitori, nun birds, granguri, mierle, etc. Veţi vedea de asemenea copaci înalţi plini cu epifiţi, viţe lemnoase şi multe specii de palmieri. După o oră vom ajunge la o încântătoare
lagună unde două canoe scobite în trunchi de copac ne aşteaptă într-una din zonele cele mai îndepărtate şi mai puţin vizitate zone de pe pământ. Această lagună este plină de peşti de apă dulce, pe cale de dispariţie şi unici, precum paiche, cel mai mare din bazinul amazonian, care poate cântări peste 80 de kg. Paiche este considerat o delicatesă şi îl puteţi auzi adesea când se ridică la suprafaţă. Sperăm să zărim şi ciudata pasăre hoatzin cu penajul său oliv. Păsările hoatzin trăiesc în grupuri de familii mici de-a lungul mlaştinilor împădurite şi braţelor moarte.

Apoi vom reveni pe vas, unde prosoapele reci ne vor înviora, în timp ce vom continua să explorăm natura sălbatică din jur. Putem avea ocazia să găsim cele mai mici maimuţe din lume, pygmy marmoset, văzute doar când sug seva din trunchiurile copacilor.

În această după amiază, ne vom îndrepta spre un loc spectaculos din cadrul Rezervaţiei Pacaya-Samiria, unde veţi avea o întâlnire de neuitat cu delfinii de râu gri şi roz. Bucuraţi-vă de ocazia unică de a înota împreună cu delfinii. Pe râu veţi face cunoştinţă cu fauna şi flora abundente pe măsură ce
căutăm speciile tranziţionale de pe Amazon precum melcul uliu, papagalii festivi, papagalii macaw stacojii pe cale de dispariţie, păsările colibri cu pete oliv, papagalii pitici amazonieni, wood creepers, printre altele. Iguane cu înfăţişare preistorică lenevesc la soare în timp ce noi călătorim de-a lungul malului urmărind orice ne poate oferi jungla. Maimuţele veveriţă sunt foarte active în această perioadă a zilei şi se mişcă în grupuri foarte zgomotoase la nivel mediu spre înalt de înălţime prin pădurea primară şi secundară.

În timp ce continuăm să navigăm spre următoarea noastră destinaţie, barul este deschis iar barmanul nostru aşteaptă să vă servească noi combinaţii de fructe şi băuturi locale, iar dvs. vă puteţi relaxa la bordul vasului Delfin pe măsură ce continuăm călătoria în sus pe râul Ucayali spre râul Puinahua.

Servirea continuă. Printre vinuri veţi găsi unele din cele mai bune vinuri Sud Americane. Deserturile sunt de asemenea un deliciu al meniului nostru. În timp ce vă bucuraţi de de briza călduţă a nopţii amazoniene, puteţi fuma un trabuc fin după cină şi vă puteţi delecta cu un pahar de băutură înainte de a adormi înconjurat de sunetele muzicii junglei. Nu uitaţi să vă uitaţi pe cer, unde spectacolul continuă, cu milioane de stele strălucitoare în noaptea neagră sau poate o lună plină luminează întregul râu.
Ziua 8: Vineri

Cafeaua crescută pe dealurile de lângă Amazon, măcinată proaspăt şi fructele locale vă aşteaptă pe măsură ce continuaţi experienţa prin junglă.

Sezonul ploios (Dec. – Mai) Atun Poza cu vasul
În această dimineaţă vom naviga de-a lungul lacului numit Atun Poza, unde vom surprinde mai multe specii de egrete, bâtlani, şoimi, cormorani neotropicali cu picioare lungi care pescuiesc pentru cină şi scot strigăte neobişnuite şi puternice. Vom avea ocazia de asemenea să explorăm cealaltă lagună neagră legată de acest imens lac, unde găsim wattled jacana, o gamă variată de păianjeni, lăcuste, libelule, fluturi, molii, insecte, etc. care trăiesc de-a lungul marginilor verzi şi pe frunzele de nuferi din mlaştinile de apă dulce. Vom avea ocazia să vedem păianjenii ale căror plase acoperă porţiuni foarte mari din copaci.

Sezonul uscat (Iun. – Nov.) Excursie la Atun Poza
Azi vom face o excursie prin acest unic şi neatins ecosistem, trecând prin jungla tropicală clasică cu arborii emergenţi şi coroanele care ajung până la 55 m în înălţime. Mulţi copaci au rădăcini contrafort care se întind pe trunchi în timp ce palmierii sunt din abundenţă, iar mulţi dintre ei au rădă
cini exterioare. Din punct de vedere biologic, acest tip de junglă este probabil una din cele mai bogate habitate de pe pământ, cu cele mai multe specii de plante şi animale pe metru pătrat. Scopul nostru este să vedem giganţii copaci ceiba sau kapok, cu trunchiurile lor groase. Dacă avem noroc, vom vedea şi vidre uriaşe cu blana închisă la culoare, gâtul pătat şi gălăgioase. Acestea locuiesc într-un mic râu în interiorul pădurii şi trebuie să nu facem gălăgie, căci dacă ne aud se vor îndepărta. Această pădure este potrivită pentru a face cunoştinţă cu păsări ca jacamarii albăstrui văzuţi în perechi în mijlocul şi în părţile joase ale marginii pădurii, sau trogonii cu guleraş, cardinalii cu şapcă roşie, etc.

Vom lua prânzul şi vom continua în sus pe râul Puinahua spre râul Pacaya, destinaţia noastră din inima Rezervaţiei Pacaya Samiria, pentru a explora în continuare cea mai mare rezervaţie în zonă umedă din lume.

În această după amiază, vom ajunge în punctul principal, râul Pacaya, în inima Rezervaţiei Naţionale Pacaya-Samiria, cea mai întinsă zonă protejată din Peru, cu o cantitate medie de ploi de aproape 3.000mm, de departe cea mai mare rezervaţie în zonă umedă protejată din lume. Plină de lacuri, mlaştini şi râuri, rezervaţia se transformă într-o pădure inundată în sezonul ploios şi este unul din cele mai frumoase locuri pe care îl veţi vizita vreodată. De la bordul vasului nostru confortabil vom avea parte de peisaje magnifice şi de ocazii de a urmări viaţa sălbatică, de a cunoaşte sălbăticia spectaculoasă a junglei în timp ce căutăm diferite specii de maimuţe, precum grupurile mici de maimuţe roşii urlătoare, cea mai mare din bazinul amazonian, cu blana lor luminoasă de culoarea ruginei şi coada lungă prehensilă.

La apus, veţi fi uimiţi de frumuseţea culorilor cerului şi de reflexia junglei în apa neagră a râului Pacaya, fapr pentru care a şi fost numită pădurea reflexiilor: e greu să vezi unde se termină apa şi începe jungla. Odată ce se întunecă, veţi auzi al doilea episod al simfoniei junglei. Înarmat cu lanterne puternice, vom începe safari-ul de noapte căutând bâtlanii de noapte, papagalii, bufniţa cu ochelari, până la o duzină de specii ce orăcăie la marginea râului, şi liliecii care zboară deasupra apei în căutarea peştilor. Caimanii cu ochelari şi negrii pot fi găsiţi în aceste ape neatinse, iar ghizii noştri vi-i vor arăta. Privitul stelelor în această perioadă este o experienţă unică în timp ce licuricii luminează jungla din jurul nostru. Vom petrece noaptea în faţa unui complex al pădurarilor pe râul Puinahua. După acest safari de noapte, ne vom potoli foamea cu feluri de mâncare delicioase, aşa că lăsaţi inima junglei să vă captiveze. Serviciile noastre first class continuă în timp ce dvs. vă bucuraţi de minunile din jur.



Ziua 9: Sâmbătă
În această dimineaţă vom începe activitatea foarte devreme, iar micul dejun va fi pregătit pentru ca apoi să vedeţi cât mai mult posibil din flora şi fauna sălbatică într-una din cele mai sălbatice zone de pe pământ.

Sezonul ploios – Pescuit la Caro Curahuayte
La bordul navei noastre, ne vom îndrepta spre un minunat lac, într-un loc din care sperăm să pescuim ceva, în principal piranhas. În timpul sezonului ploios, pădurea este inundată iar mulţi dintre copaci înfloresc şi fac fructe în timpul inundaţiei. Mulţi peşti, inclusiv piranhas, înoată printre copacii inundaţi şi le devorează fructele sau mestecă la scoarţa acestora. Evident, reputaţia peştilor piranha de super-carnivori este o exagerare! Există 25 de specii diferite de piranha în bazinul Amazonului, inclusiv cu burta neagră, albă şi roşie.

Sezonul uscat – În căutarea shore-birds (Charadriiformes)
La bordul navei noastre vom căuta shore-birds. Când nivelul râului este foarte scăzut, apar plaje late cu nisip alb şi se formează insule care creează un ecosistem special ce găzduieşte sitari, rândunici de mare care planează şi se scufundă după peşti, forfecarii negri cu zborul lor jos deasupra apei, egrete, jabirus, berze şi pescăruşi verzi.

În această după amiază aveţi ocazia să vizitaţi această comunitate de pe malul râului, ceea ce constituie prima dvs. interacţionare cu populaţia locală şi cu stilul lor unic de viaţă. Este momentul să aduceţi cu dvs. cadourile pe care le aveţi şi doriţi să le oferiţi oamenilor şi copiilor, (hârtie, cărţi, creioane, culori, tricouri) care le vor aprecia cu adevărat şi vor fi bucuroşi să le primească. Veţi învăţa despre toţi pomii fructiferi şi cum sunt aceştia îngrijiţi.

Vom
continua în josul râului Puinahua spre râul Ucayali. Ghidul nostru va trece în revistă tot ceea ce aţi văzut şi aţi învăţat, cu ajutorul filmelor şi fotografiilor prezentate pe televizorul nostru cu ecran plat. Astfel veţi avea ocazia să vedeţi de aproape păsările, maimuţele, reptilele, etc. Acesta este momentul să scăpaţi de îndoieli. Vom naviga întreaga noapte pe măsură ce vasul Delfin îşi continuă călătoria lină în aval. Barmanul nostru este pregătit să vă ofere o gamă variată de băuturi. Cafeaua şi ceaiul sunt întotdeauna la dispoziţia dvs..

Lăsând în urmă sălbăticia, veţi continua să vă bucuraţi de serviciile oferite de noi, aşa cum merită un turist de top. În această seară, bucătarul nostru şi personalul din bucătărie văr vor trata cu o cină la grătar, salate proaspete, legume fripte, sosuri magice şi combinaţii minunate de diverse tipuri de carne. Personalul nostru talentat vă va delecta cu muzică live înainte de a vă retrage pentru somn.



Ziua 10:Duminică
Acesta va fi ultimul mic dejun cu noi, deci încercaţi toate felurile de la care v-aţi abţinut: sucuri naturale proaspete, fructe proaspete, cereale, cafea măcinată proaspăt.
Vom face opriri în satul Puerto Miguel pentru a o întâlnire cu sătenii. Veţi avea ocazia să aflaţi informaţii despre cultura, tradiţiile şi folclorul lor. Puteţi de asemenea să vizitaţi una din casele sătenilor, pentru a vedea cum trăiesc aceştia, simplitatea stilului lor de viaţă şi pentru a cumpăra obiecte create de aceştia.

Vom continua călătoria pe râul Amazon. Aveţi timp să vă strângeţi lucrurile, să faceţi bagajele şi să finalizaţi formalităţile de părăsire a navei. După prânz, vom debarca în portul Nauta, unde vă va aştepta un autocar pentru a vă conduce la Aeroportul Iquitos de unde zburaţi înapoi spre Lima şi apoi spre casă.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu