luni, 26 octombrie 2009

Vacante de Iarna in Austria, Elvetia, Bulgaria, Ski in Slovenia, Germania, Italia, Finlanda sau Franta

Vacante de Iarna

Despre Coasta de Azur 
Riviera Franceza a fost si ramane in continuare un simbol al elegantei si al distinctiei europene. Orase-statiuni precum Nisa, Cannes sau Juan les Pins, pe langa numeroasele festivaluri sau concerte gazduite, impresioneaza atat prin arhitectura cat mai ales prin spectaculosul peisajului. Cu peste 150 de plaje publice si private marginite pe de o parte de mare si de partea opusa de stanci verticale si versanti abrupti, Riviera Franceza este un autentic spectacol al naturii ce isi merita pe deplin numele de Coasta de Azur.
Vacante pe Coasta de Azur
Vacante pe Coasta de Azur
Cele mai frumoase hoteluri precum si numeroase magazine si restaurante sunt prezente pe faleza din Nisa in timp ce la Cannes varietatea hotelurilor si restaurantelor transforma orasul intr-o destinatie accesibila tuturor. Fie ca va veti plimba pe Promenade des Anglais in Nisa, pe Promenade Croisette in Cannes sau Promenade du Soleil in Juan les Pins vacanta dumneavoastra va putea fi cu usurinta considerata o evadare in paradis, accesibila tuturor prin Agentii de Turism!

Adaugand la toate aceste calitati gastronomia fina, vinurile vestite si, mai presus de toate, ceea ce specialistii numesc „cea mai frumoasa lumina solara din lume” putem spune ca Riviera Franceza este un colt de rai pe care nici un impatimit al calatoriilor si al aventurii nu trebuie sa il rateze.
Din punct de vedere al climei avem o vara calda, iar in sezonul de iarna (octombrie-martie) sunt in medie 6 ore de soare pe zi si o temperatura maxima cuprinsa intre 14-23 grade celsius, iar cea minima in jur de 7-15 grade celsius (deci o temperatura medie anuala de cca 15 grade C).

Cateva sugestii de excursii in timp ce va aflati pe Coasta de Azur.


Monaco
Monaco, in afara suveranitatii franceze, are propriile sale legi si obiceiuri. In timpul vizitei, veti putea admira Piata Palatului – ofera o priveliste cuprinzatoare asupra portului si principatului, Palatul Princiar, ridicat pe temeliile unei foste fortarete genoveze, Rampe Major – piata pavata cu caramizi rosii, Gradinile Saint-Martin – parc cu vegetatie subtropicala, decorat cu statui.
Monte Carlo
Monte Carlo este cel mai mare centru al jocurilor de noroc din Europa. Aveti posibilitatea de a admira vestitul Cazinou construit de Charles Garnier; Gradinile Japoneze – un exemplu magnific de folosire (Zen), pietrei, apei si vegetatiei, amenajata la initiativa printesei Grace; Grimaldi Forum – un alt edificiu emblematic.
Saint-Paul-de-Vence & Grasse
Vacante la Monte Carlo
Vacante la Monte Carlo

Saint -Paul este o veche cetate ce pastreaza o atmosfera foarte pitoreasca, situata la numai 20 km de Nisa. Grasse, capitala parfumurilor si a pajistilor inflorite, dezvolta una din cele mai prospere industrii ale Frantei. Veti vizita o fabrica de parfumuri unde vi se vor explica toate etapele productiei, avand apoi posibilitatea de a achizitiona, la tarife de fabrica, renumitele licori.
Marineland
Marineland este cel mai mare parc marin zoologic din Franta. Pot fi vazute aici o multitudine de animale marine, delfini, rechini, foci, morse, pelicani etc.
Saint-Tropez
Saint-Tropez, celebra statiune situata la 75 km de Cannes si 110 km de Nisa, isi trage numele de la legenda sfantului Torpetius, centurion roman crestinat, decapitat la porunca lui Nero, al carui trup pus intr-o barca ar fi ajuns in aceste locuri. Se poate admira: cheiul Jean-Jaures, digul Mole, Quartier de la Ponche – orasul vechi locuit de pescari, la Citadelle – o fortareata cu turnuri rotunde si bastioane.

Un comentariu: