duminică, 20 septembrie 2009

Circuit Singapore, Indonesia & Malaysia

Iata un exemplu interesant de circuit ideal a se organiza pe cont propriu sau printr-o agentie de turism, circuit ideal pentru Craciun si/sau Revelion

Traseu : SINGAPORE


Faceti un tur de jumatate de zi al orasului Singapore impreuna cu un ghid local (recomandabil).
Veti putea incepe vizita cu Merlion, urmeaza Colonial Padang – zona ce reflecta foarte bine colonizarea britanica, continuati cu Canning Park replica a primei gradini botanice construita de Sir Stamfor
d Raffles, cu Orchard Road – strada pe care se afla magazine de lux, hoteluri de inalta clasa, restaurante, baruri, cluburi de noapte, continuati cu templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi si cele mai importante temple din Singapore, Chinatown unde veti descoperi pietele, terasele, magazinele, templele ce isi pastreaza trasaturile specifice si incheiem turul cu vizita la templul lui Buddha Tooth Relic si cladirea operei Esplanade.

In a doua part
e a zilei, puteti opta pentru o excursie de o jumatate de zi la Parcul Pasarilor cel mai mare parc de pasari din sud-estul Asiei, cuprinzand peste 8000 de exemplare din 600 de specii. Aici se afla si cea mai mare cascada artificiala din lume. Puteti opta si pentru o excursie de o zi in Insula Sentosa ce se afla in apropierea portului si ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber. Plecati catre Sentosa cu telecabina. Veti vizita acvariul Underworld si Laguna Delfinilor, urcati in Sky Tower, cel mai inalt turn de observatie din Asia, pentru o superba panorama asupra insulei, a portului Singapore si, in zile insorite, chiar a tarmurilor Malaeziei si Indoneziei.
Vizitati apoi plaja Siloso. Plaja, relaxare si nenumarate distractii, Sentosa este pe buna dreptate in topul atractiilor turistice singaporeze.
Chiar daca optati pentru un circuit in care sa cuprindeti majoritatea atractiilor din Singapore, faceti-va timp pentru relaxare, plimbari, cumparaturi.
Va propunem excursia optionala in parcul Nights Safari - un parc zoologic cu peste 40 hectare de junglă unde pot fi admiate peste 1000 specii de animale nocturne în propriul lor mediu de viaţă sau dansurile tri
bale. Plimbările prin junglă se pot face fie cu trenuleţul fie pe jos pentru cei mai curajoşi dupa care va puteti relaxa intr-unul dintre restaurante.

Traseu: SINGAPORE – BINTAN (INDONESI
A)

Dimineata veti pleca catre Terminalul Tanah Merah pentru a lua ferryboat-ul spre Insula Bintan apartinand Indonesiei aflata la o ora de Singapore. Veti fi transferati apoi de la ferryboat spre Resortul Nirwana Gardens. Faceti-va timp pentru plaja sau pentru a explora insula,relaxare, plimbari, cumparaturi sau pentru o vizita in Tanjung Pinang, capitala insulei.

Traseu: BINTAN – SINGAPORE – MALACCA


Veti parasi insula Bintan tot cu ferryboat-ul. Dupa o ora veti ajunge in Singapore iar de aici veti porni cu autocarul catre urmatoarea d-voastra destinatie, Malaysia. Primul oras pe care il veti vizita si in care veti poposi o noapte este Malacca, un orasel care a insemnat foarte mult in trecutul Malaeziei.

Dupa 100 de ani de sultanat (pe aici a
intrat islamul in Asia de sud est), Malacca a fost pe rand colonie portugheza, olandeza si britanica, in jur de 130-150 de ani fiecare, de unde si influentele de toate felurile. Faceti un tur al orasului ci ghid local.

Traseu: MALACCA- KUAL
A LUMPUR

Veti pleca catre Kuala Lumpur. Odata ajunsi aici veti face un tur de jumatate de zi al orasului Lumpur impreuna cu insotitorul de grup si ghdul local. Veti putea vizita Turnurilor Petronas (vizita panoramica) construite in anii 1995 – 1998 pentru birouri sunt cele mai inalte cladiri gemene din lume si in acelasi timp adevarate capodopere ingineresti, Palatul Regal – resedinta oficiala a ‘capului suprem’ (regele Malaysiei). Muzeul National, Moscheea Nationala, Cladirea sultanului Abdul Samad, Showroom-ul de bijuterii OE, Monumentul National.
Veti avem timp sa descoperiti orasul pe cont pr
opriu.

Puteti opta si pentru o excursie de o zi in Parcul Genting Highlands- Las vegasul Malaysiei. Se afla in varful muntilor, la 1700 metri altitudine. Se ajunge acolo cu cel mai lung cable car din Asia de Sud-Est. Veti gasi aici parcuri de distractii tematice, cazinouri, cinematografe 4D, Sali de jocuri, hoteluri, restaurante, magazine.


SCURTA PREZENTARE & INFORMATII UTILE UNUI SEJUR/CIRCUIT SINGAPORE, INDONESIA, MALAYSIA

SINGAPORE - Republica Singapore este un stat-oraş insular şi cea mai mică ţară din Asia de Sud-est fiind formata din 63 insule, inclusiv Singapore-ul continental. Statul a fost intemeiat de Sir Stamford Ra
ffles pe raul cu acelasi nume, care continua sa fie adevarata "inima" a statului, aici concentrandu-se, de-a lungul cheilor, principalul district de afaceri, cat si sursele de distractie.
Orchard Road atrage iubitorii vietii de lux, fiind centrul zonei de elita a orasului, cu hoteluri de inalta clasa, centre comerciale, localuri de noapte, restaurante si baruri ce satisfac chiar si pretentiile celui mai exigent turist occidental.
Chinatown este centrul cultural al tarii, trecutul parand a vorbi calatorilor prin vechile temple si terase cu oranamente impresionante, vocea lui facandu-se auzita in ciuda activitatii economie intense si zecilor de magazine inghesuite in aceasta parte a orasului, printre restaurante de lux si centre comerciale scumpe.

O zona modesta dar pitoresc colorata a insulei o reprezinta Little India de unde razbat arome patrunzatoare de parfumuri si mancaruri felurite. Aici vin de obicei turistii interesati de demostratii culinare stradale de mare tinuta.
Arab Sreet - centrul musulman al orasului este districtul textilelor trad
itionale, al esarfelor indoneziene, sarong-urilor, songkok-urilor, hajj-urilor si matasurilor, al numeroaselor specii de trandafiri si al esentelor florale.

Aici se afla cea mai mare si cea mai vizitata moschee din Singapore, Sultan Mosque, dar si cea mai frumoasa, micuta si cocheta Malabar Muslim Jama-ath Mosque. Restaurante cu specific indian se afla pretutindeni de-a lungul strazilor North Bridge Rd si Bussorah St, oferind un adevarat spectacol gastronomic in serile din perioada Ramadamului.

Orasul colonial - Sir Stamford Raffles si-a lasat o amprenta inconfundabila in centrul orasului. Mutand districtul de afaceri in sudul raului si transformand partea de nord in centru administrativ, a creat o stru
ctura eficienta ce se mentine pana astazi. Principalele locatii de interes turistic in aceasta zona sunt Empress Place Building, o impozanta cladire construita in stil victorian in anul 1865, ce gazduieste acum un muzeu, galerii de antichitati si un restaurant chic, hotelul Raffles, care a devenit un adevarat simbol al luxului oriental, biserici impozante, cum ar fi St Andrew's Cathedral si Cathedral of the Good Shepherd.
Insula Sentosa este cea mai vizitata zona a orasului; are numeroase parcuri, muzee, acvarii, plaje, restaurante, facilitati pentru
practicarea sporturilor, inclusiv pentru echitatie; daca doriti sa zaboviti mai mult pentru a va bucura de atractiile locului, veti gasi aici un camping, pensiuni, dar si hoteluri de lux. Plaja insulei si ofertele de petrecea timpului sunt foarte atractive pentru turisti.

INFORMATII UTILE


Populatia: 4.326.000 locuitori / Limba oficiala: engleza, malaeziana, chineză, tamila / Religie: 51% budism si taoism, 15% creştinism, 14% musulmani şi alţii / Capitala: Singapore / Moneda: dolar singaporez / Prefix telefonic: +65 / Bacsisuri: majoritatea hotelurilor si restaurantelor adauga pe nota de plata taxa pe servicii de 10% / Clima : este ecuatoriala, in general calda si umeda cu temperaturi care oscileaza intre 23 si 31 grade C pe tot parcursul anului. Sezonul musonic dureaza din noiembrie pana in ianuarie.

MALAYSIA
- se afla în Asia de sud-est care cuprinde două teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia şi insul
ele adiacente) şi partea de nord cu insula Borneo. Calatorii s-au indreptat de secole catre aceasta destinatie: mai intai negustorii in cautare de mirodenii, matase si argint, apoi colonizatorii pentru a cultiva arbori de cauciuc si, in sfarsit, turistii atrasi de apa calduta a oceanului. Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, este un amestec fascinant de zgarie nori, temple si constructii vechi, palmieri si vegetatie luxurianta, mall-uri in care te pierzi si in care iti poti petrece zile intregi.

Este un oras in care oricat de mult stai nu poti spune ca ai vazut totul. Emblema Malaeziei - turnurile Pentronas si Menaka KL (turnul de telecomunicatii) se vad de departe noaptea oferind un spectacol mirific. Chiar daca este o tara islamica, turistii vor descoperi orase cosmopolite, cu baruri si discoteci pentru cine doreste distractie nocturna, cu restaurante (europene, chinezesti, indiene, malay) modeste sau foarte luxoase, hoteluri renumite. Parcuri de distractie, cazinouri, plantatii de ceai, jungla, croaziere, plaje minunate fac din aceasta tara un paradis turistic.
Kuala Lumpur este destinatie cosmopolita, plina de viata ce atrage si impresioneaza toate categoriile de turisti. Cladiri moderne impozante, muzee cu specific, unele oferind un adevarat sejur in antichitate - Muzeul National, parcuri si gradini pline de flori si pasari frumos colorate, constructii ce si-au pastrat sarmul vechi – Palatul Sultanului Abdul Samad, restaurante fine unde descoperi cu placere gusturi preparate si gusturi unice, sunt doar cateva din atractiile orasului.
Si nu in ultimul rand, Kuala Lumpur este un paradis al cumparaturilor cu piete traditionale dar si centre comerciale moderne, ce ofera produse variate accesibile tuturor turistilor.
Malacca - acest stat va va crea impresia unei calatorii in timp, cu peste 500 de ani in urma, intr-un trecut glorios. Aici de afla cea mai veche moschee din Malaezia si primul templu inaltat in peninsula de chinezi. Pe langa locurile de interes istoric, veti gasi in Malacca insule tropicale, paduri odihnitoare, dar si numeroase posibilitati de distractie in orasul cu acelasi nume.

INFORMATII UTILE


Populatia: 27.500.000 locuitori / Limba oficiala: Bahasa Malaeza , Engleza, Chineza, Tamil, Telugu / Capitala : Kuala Lumpur / Religie : Musulmana 60.4%, Budista 19.2%, Crestina 9.1% / Moneda : moneda oficiala este Ringgit-ul sau dolarul, cu bancnote de la $100 la 1,000 si monede de la 1 sen la 50 sen. / Clima : Nu exista anotimpuri propriu-zise, variatiile de temperatura in tot timpul anului fiind de la 21 la 32 grade Celsius, putin mai scazute in zonele de munte. Din noiembrie pana in februarie tine sezonul ploios pe coasta de est a Malaeziei peninsulare, iar august este cea mai ploioasa luna in partea de vest. / Prefix telefonic: + 60.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu