joi, 30 aprilie 2009

Vacante in Australia si Noua Zeelanda

KIA ORA!* (vezi mai jos traducerea!)

Australia, tara celor “no worries” / "fără griji" poate fi ţara celor mai fericiţi oameni din lume – şi de ce nu ar fi? Australia are totul: oraşe cosmopolite, Sydney, întinsul outback australian şi simbolul Ayers Rock, multe din cele mai frumoase plaje şi cea mai mare colecţie de corali de pe pământ, cunoscută şi ca Marea Barieră de Corali.
Persoanele din Australia şi Noua Zeelandă sunt prietenoase, stilul lor de viaţă este relaxat şi familiar, soarele străluceşte, iar plajele sunt aurii: "Down
Under" este un paradis al vacanţei, în special pentru familiile de călători. Anotimpurile aici sunt exact opuse celor din Statele Unite sau Canada, ceea ce face ca Australia să fie locul perfect pentru petrecerea sărbătorilor de "iarnă" în splendoarea verii. Vara noastră – iarna Australiei – lunile Iunie, Iulie şi August reprezintă perioade perfecte pentru explorarea pădurilor tropicale din Queensland, Reciful Great Barrier (Marea Bariera de Corali) sau Outback-ul central al continentului. Noua Zeelandă învecinată oferă aceleaşi caracteristici de sezon, cu temperaturi uşor mai scăzute în general.

Iata un exemplu de circuit pe care il puteti face
pe cont propriu sau organizat, printr-o agentie de turism. Circuitul ofera posibilitatea vizitarii celor mai atractive locuri din cele doua tari intr-un timp relativ scurt de maxim 2 saptamani, la sfarsitul carora veti ramane cu amintiri minunate toata viata….asa cum mi s-a intamplat mie!

BUCURESTI - SYDNEY – KATOOMBA - CAIRNS - AUCKLAND - ROTORUA - QUEENSTOWN - MILFORD SOUND - QUEENSTOWN - MELBOURNE - SINGAPORE – LONDRA

Imediat ce pasiti in excentricul oras Sydney faceti un tur de oras si croaziera cu ghid local neaparat, care include: vedere panoramica a Operei, una din cele mai spectaculoase cladiri din lume, a vestitului Harbour Bridge, scurta vizita in cel mai vechi cartier, “The Rocks” si in cel mai elegant si boem, “Kings Cross”, portul Cook. In continuare puteti admira cea mai vestita plaja a Australiei, Bondi Beach cu o scurta oprire la punctul de panorama “The Gap”. Imbarcati-va pe ferryboat pentru croaziera de-a lungul Cheiului Circular, cu oprire in portul Darling, cel mai modern al orasului.

Traseu: SYDNEY – KATOOMBA
Vizit
ati Featherdale Wildlife Park pentru “intalnire” cu fauna specifica Australiei: canguri, koala, emu, caini dingo, diavoli tazmanieni. Continuati cu vizitarea orasului Katoomba, aflat pe calea Jamison al carei principal punct de atractie este reprezentat de formatiunle stancoase Three Sisters. Pentru pranz nu ezitati sa alegeti un restaurant cu specific local. Drumul de intoarcere va fi o experienta de neuitat, o calatoria cu Scenic Railway (Calea Ferata Pitoreasca), cea mai abrupta cale ferata din lume, ce coboara spre un defileu impadurit. Veti incheia ziua cu un scurt tur prin Sydney 2000, locul de desfasurare a Jocurilor Olimpice.

Traseu: SYDNEY - CAIRNS
Va trebui
sa va transferati la aeroport pentru zbor Sydney – Cairns. Pe drum spre Cairms, faceti o scurta oprire pe renumita plaja Plam Cove.

Traseu: CAIRNS – MAREA BARIERA DE CORALI
Plecati cu catamaranul “Great Adventure” in croaziera la Marea Bariera de Corali, una din minunile naturale ale lumii. Excursia cuprinde croaziera cu catamaranul “Great Adventure”, echipament de snorkeling, pranz (bufet) pe vas.

Traseu: CAIRNS – AUCKLAND - ROTORUA

Transfer la aeroport pentru zbor Cairns – Auckland, cu escala la Sydney. Sosire la Auckland, Noua Zeelanda functie de zborul ales. Dupa un tur panoramic de oras, puteti pleca spre orasul termal Rotorua, unde veti vizita parcul geotermal Te Puia si Centrul de Artizanat Maori. Seara, puteti participa la un specta
col Maori, si nu ezitati o cina traditionala.


Traseu: ROTORUA – QUEENSTOWN – MILFORD SOUND
Va transferati la aeroport pentru zbor Rotorua – Queenstown.
A doua zi plecati spre Lacul Wakatipu prin regiunea Te Anau. Veti avea ocazia sa admirati superbele peisaje in care s-a filmat “Stapanul Inelelor”, fara indoiala cea mai pitoreasca zona din Noua Zeelanda. Excursia se poate incheia cu croaziera printre fiordurile din Parcul National Fiordland cu pranz bufet inclus.

Traseu: QUEENSTOWN - MELBO
URNE
Va transferati la aeroport pentru zbor Queenstown – Melbourne ( de obicei cu schimbarea cursei la Sydney).
Neaparat faceti un tur panoramic cu ghid local (recomandabil) incluzand opriri la catedrala Sf Paul, Casa Parlamentului, in Piata Queen Victoria, o plimbare prin Gradinile Fitzroy si intrare in casuta Capitanului Cook. Dupa-pranz, plecati spre Insula Philip, pentru admirarea unui spectacol natural unic, de neuitat: parada pinguinilor care se intorc seara spre cuiburile lor. Tot in Melbourne va recomandam o plimbare prin Gradina Botanica Regala, poate cea mai frumoasa din intreaga lume, iar pentru cumparaturi va recomandam Southgate Center, un elegant si impresionant centru comercial situat pe malul Yarrei.

Traseu: MELBOURNE – SINGAPORE
Plecati spre Singapore si va transferati la aeroport pentru zbor Melbourne – Singapore. Functie de ora de zbor puteti face un tur de oras in Singapore, un oras sofisticat, multicultural si cosmopolit din sud-estul Asiei. Luati cursa Qantas cu destinatia Londra!


* Kia – Ora reprezinta un salut in limba Maori. Inseamna “sanatate” insa se foloseste ca salut: “buna”, “buna ziua” etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu