miercuri, 14 noiembrie 2012

Croaziere in Insulele Fiji
În medie, petrecem zilnic patru ore în croazieră. Noaptea vom ancora într-o lagună izolată. Itinerariul croazierei depinde de vânt, curenţi, de condiţiile meteorologice şi de nevoile operaţionale. 
Imaginaţi-vă că vă aflaţi pe o insulă împrejmuită de palmieri ce se unduiesc uşor în bătaia vântului şi în fiecare dimineaţă vă plimbaţi pe o plajă pustie cu nisip de un alb imaculat, iar de jur împrejur vedeţi doar apa scânteietoare a oceanului. Bun venit în croaziera de lux pe Mările idilice ale Sudului. Relaxaţi-vă în atmosfera plăcută de la bordul vasului dumneavoastră. Bucuraţi-vă de soare, înotaţi sau scufundaţi-vă în apele limpezi. Faceţi o excursie într-un sat fijian izolat, pentru a cunoaşte ospitalitatea Mărilor Sudului. Alegeţi una dintre croazierele noastre în Insulele Fiji.

Insulele Yasawa 
Pentru a vă bucura de o vacanţă autentică în Insulele Fiji, de frumuseţea încântătoare a apelor limpezi, vă recomandăm Insulele Yasawa situate la 40 de km nord-vest de Nadi. Acestea sunt renumite pentru plajele pitoreşti şi lagunele liniştite. Insulele se întind pe o suprafaţă de aproximativ 90 de km. Lanţul insular se află departe de principala insulă din arhipelag, la aproximativ 4 ore de navigat, păstrându-şi astfel calmul şi farmecul tradiţional, cu sate care şi-au conservat tradiţiile. 

Pentru că vasul dumneavoastră acostează în fiecare zi pe o altă insulă, multitudinea acestora oferă peisaje diferite în fiecare zi: recife coraliere, lagune, ape turcoaz, plaje cu nisip de un alb imaculat şi golfuri spectaculoase.

O gamă variată de itinerarii permite explorarea insulelor, desfăşurarea de activităţi diverse pe plajă, vizitarea satelor fijiene izolate, înotul sau scufundările în unele dintre cele mai limpezi ape din Oceania. Pentru a cunoaşte farmecul arhipelagului, nicio vacanţă în insule nu ar fi completă fără o croazieră Blue Lagoon.  
Ziua 1 Insulele Mamanuca şi Insulele Yasawa.
Plecăm din portul Denarau spre Insulele Yasawa. Pentru început sunteţi invitaţi la ceaiul de după amiază. La apus, sunteţi serviţi cu şampanie şi aperitive, urmate de cina de bun venit oferită de căpitanul vasului. Apoi, vă puteţi petrece seara în compania echipajului sau vă puteţi relaxa privind un film pe DVD în confortul cabinei dumneavoastră.  

Ziua 2 Înaintăm spre nord. Plaja tropicală
Dimineaţa puteţi înota într-o lagună izolată, apoi sunteţi invitaţi la micul dejun, în timp ce vasul îşi continuă traseul de-a lungul recifelor de corali din Insulele Yasawa. Ne oprim pe o plajă izolată, unde puteţi înota sau vă puteţi plimba înainte de a lua masa de prânz pe ţărm. Vasul porneşte apoi spre următoarea destinaţie, o insulă unde puteţi privi cum se împletesc coşurile, puteţi înota sau face snorkeling sau pur şi simplu vă puteţi relaxa pe plajă. Seara, după coctailul de la apus, vă puteţi alătura petrecerii nocturne cu temă exotică - East Indian Delights.  


Ziua 3 Sunteţi oaspeţii de onoare ai unui sat fijian tradiţional
Prima acostare este ideală pentru a admira coralii, pentru înot, snorkeling sau pentru plajă. Masa de prânz este servită la bordul vasului, în timp ce înaintăm spre nord, către un sat tradiţional fijian. În calitate de oaspeţi de onoare, sunteţi invitaţi de către căpetenia satului să luaţi parte la ceremonia tradiţională Yaqona de întâmpinare, în timp ce sătenii dansează dansuri fijiene. Aveţi timp să vizitaţi piaţa de scoici sau să înotaţi înainte de a vă îmbarca pentru a savura coctailul servit înaintea cinei. 

Ziua 4 O zi în care vă puteţi relaxa la bordul vasului sau pe o plajă tropicală imaculată
În acestă zi ajungem la cea mai nordică insulă a lanţului Yasawa. Datorită purităţii, zona este ideală pentru snorkeling. Ne întoarcem pe vas pentru a lua masa de prânz, în timp ce ne îndreptăm spre destinaţia unde ne vom petrece noaptea. Cina tip carvery este servită pe ţărm, sub cerul tropical. Puteţi asculta cântece tradiţionale cântate de membrii echipajului, puteţi cânta împreună cu aceştia şi puteţi dansa.

Ziua 5 Descoperiţi mai mult din magia insulelor! 
În această dimineaţă vizităm o şcoală locală pentru a cunoaşte modul de viaţă la acest nivel. Revenim la bordul vasului şi ne îndreptăm spre o altă plajă imaculată unde ne petrecem după amiaza. Puteţi face snorkeling într-un recif coralier, puteţi înota sau pur şi simplu vă puteţi plimba pe plajă. Cina este servită la bordul vasului, urmată de muzică şi dans. 

Ziua 6 Bărci cu baza din sticlă sau hamace 
Dimineaţa vă treziţi pe o insulă încântătoare, Nanuya Lailai. Petreceţi întreaga zi şi seara, având la dispoziţie o gamă variată de activităţi: călătorii cu o barcă cu baza din sticlă, caiac, spy boarding, pescuit, plimbări în natură şi pe plajă, odihnă sub cocotieri. Noaptea Insulelor vă aşteaptă! Ospăţul tradiţional Lovo este preparat într-un cuptor de pământ iar după cină luaţi parte la petrecerea organizată pe plajă, în spiritul Pacificului de Sud.

Ziua 7  Finalul croazierei
Dimineaţa aveţi timp să înotaţi, înainte de a pleca înapoi spre Denarau. Pe drum sunteţi invitaţi la micul dejun. Amintirea de final a săptămânii petrecute în paradisul Mărilor Sudului va fi cântecul de rămas bun “Isa Lei” cântat de membrii echipajului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu