luni, 26 octombrie 2009

Rezervarea online a unei croaziere


Ce trebuie sa stiti inainte de a va rezerva online o croaziera

Royal Caribbean Cruise Line, Liberty of the Seas

Royal Caribbean Cruise Line, Liberty of the Seas

Intrebari frecvente inainte de a merge intr-o croaziera
Va recomandam rezervarea croazierei printr- o agentie de turism, pentru a primi explicatii, sfaturi si indrumari de la imbacarea in avion pana la imbarcarea pe vas.
Penru toate liniile de croaziera puteti aplica direct online. Iata cateva sugestii pentru aplicarea online si rezevarea pe site-urile liniilor de croaziere de la Royal Caribbean sau Celebrity Cruises:

  • » Intrebare: Pot sa aplic on-line pentru check-in inainte de de data inceperii croazierei?

Raspuns: Bineinteles. Inregistrarea on-line se poate face in momentul in care aveti o rezervare ferma. Inregistrarea se face in baza numarului de rezervare pe site-ul www.royalcaribbean.com , respectiv www.celebritycruises.com

  • » Intrebare: De ce ar trebui sa folosesc check – in on-line?

Raspuns: Va sfatuim sa apelati la rezervarea unei croaziere printr-o agentie de turism acreditata sa vanda croaziere, insa in cazul in care rezervarea o faceti pe cont propriu aceasta formalitate on-line va scuteste de completarea unor formulare in momentul in care ajungeti in port pentru imbarcare. Asta inseamna ca vacanta Dvs. poate incepe imediat. De indata ce ati completat toate datele solicitate on-line veti primi ” SetSail Pass”, document ce atesta confirmarea completarii cu success a datelor solicitate. SetSail Pass face parte din setul de documente necesar la imbarcare.

Celebrity Cruise Line, Century lifestyle, Couples on Loungers

Celebrity Cruise Line, Century

  • » Intrebare: Cand ma pot imbarca?

Raspuns: Ora de imbarcare pentru vasul si data Dvs. de calatorie este mentionata in Documentele de calatorie. Va rugam sa va asigurati ca nu veti ajunge la imbarcare mai devreme de ora mentionata intrucat vasul nu va fi gata pentru imbarcarea pasagerilor. De asemenea va rugam sa va asigurati ca nu veti ajunge cu intarziere la punctual de imbarcare.

  • » Intrebare: Ce reprezinta “Onboard Expense Account” sau “Contul de cheltuieli personale la bordul vasului”?

Raspuns: Contul de cheltuieli personale la bordul vasului poate fi deschis in baza unei carti de credit si nu numai. Acest cont va permite achizitionarea de bunuri si servicii la bordul vasului fara a folosi bani cash.
De acest cont puteti beneficia atat Dvs. cat si alte persooane cu care Dvs. impartiti cabina sau care sunt cazate in alta cabina. Aceste persoane trebuie sa fie agreate de Dvs. pentru achizitionarea de bunuri sau servicii la bordul vasului in contul cardului Dvs.
Pentru fiecare achizitie la bordul vasului veti primi o chitanta chiar la momentul achizitiei. Un desfasurator complet al cheltuielilor Dvs. la bordul vasului va va fi transmis in cabina Dvs. cu o seara inainte de debarcare.
Turistii care au agreat deschiderea acestui “Cont de cheltuieli persoanale la bordul vasului” in baza unei carti de credit nu trebuie decat sa verifici veridicitatea chieltuielilor efectuate, intrucat suma aferenta acestora va fi automat dedusa de pe cardul de credit.
Turistii care au ales sa plateasca cash, la sfarsitul croazierei, contravaloarea achizitiilor facute trebuie sa indeplineasca aceasta formalitate la bordul vasului cu o seara inainte de debarcare. Toate informatiile necesare se vor primi la bordul vasului.

  • » Intrebare: Ce trebuie sa fac la imbarcare daca am indeplinit formalitatile de check-in on-line ?

Raspuns: Pasagerii care au completat formularul cu toate datele personale, on-line, vor avea la dispozitie un ghiseu dedicate pentru validarea documentelor. Tot ceea ce trebuie sa faceti este ca, la sosirea in punctual de imbarcare, sa cautati ghiseul inscriptionat ” SetSeil Pass “. Mai multe monitoare TV si personal calificat va vor facilita acest aspect. Documentele pe care trebuie sa le prezentati la imbarcare sunt:
-SetSail Pass
-Pasaport, valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara;
-Cartea de credit pentru deschiderea Contului de cheltuieli personale la bordul vasului;
-Documentele de calatorie cu datele rezervarii Dvs.

  • » Intrebare: Cat de devreme trebuie sa ajung la imbarcare ?

Raspuns: Trebuie sa aveti in vedere ca, sosirea in portul de plecare sa aiba loc cu cel putin 2 ore inainte de ora prevazuta pentru plecarea vasului din port. Ora prevazuta pentru imbarcare variaza in functie de itinerariu. Este responsabilitatea Dvs. sa ajungeti in timp util. Biroul de check – in va fi inchis cu 60 de minute inainte de plecare. Turistii care nu ajung la imbarcare in timp util nu vor fi acceptati la bordul vasului.

  • » Intrebare: Exista parcare disponibila in port / terminalul de plecare ? Se percepe o taxa?

Raspuns: Da, exista parcare disponibila pentru marea majoritate a porturilor si se percepe o taxa de parcare minima. Parcarea este disponibila pe baza regulii ‘Primul venit-primul servit’. Numarul locurilor de parcare disponibil variaza in functie de portul de plecare.

  • » Intrebare: Cu cat bagaj am voie la bordul vasului ?

Raspuns: Fiecarui pasager ii este admis la bord un bagaj de maxim 90 kg. Va atragem, insa, atentia ca, Compania aeriana ar putea sa va taxeze suplimentar excedentul de bagaj, in plus fata de limita maxima admisa.Fiecare companie aeriana are o limita de bagaj diferita.

  • » Intrebare: Care este politica Royal Caribbean cu privire la femeile insarcinate care doresc sa calatoreasca la bordul vaselor de croaziera ?

Raspuns: Femeile insarcinate in 24 saptamani ( care au intrat sau urmeaza sa intre in saptamana 24 ) nu sunt acceptate pentru imbarcare la bordul vasului. Femeile insarcinate in mai putin de 24 saptamani au voie sa calatoreasca la bordul vaselor de croaziera in baza unui certificate emis de medical care supravegheaza sarcina, din care sa reiasa ca persoana care urmeaza sa calatoreasca este apta din punct de vedere medical si ca sarcina nu prezinta probleme.

Raspuns: Incepand cu Ianuarie 2008, fumatul va fi permis numai in zonele special amenajate. Fumatul nu este permis in restaurante, teatru holuri sau coridoare. De asemenea, fumatul nu este permis in cabine, exceptie facand cabinele exterioare cu balcon, fumatul fiind permis numai pe balcon. O penalizare de 250 $ va fi aplicata in contul personal de cheltuieli la bordul vasului, cont apartinand pasagerului care a fost surprins fumand in cabina. Tigarile, trabucurile si pipele trebuie stinse corespunzator si nu trebuie aruncate peste bord. Pasagerul trebuie sa aiba minim 18 ani pentru a putea cumpara, poseda sau folosi tutun la bordul vasului.

  • » Intrebare: Ce activitati sunt disponibile la bordul vasului pentru copii si adolescenti ?
    Azamara Journey - pe mare, Azamara Cruise Line

    Azamara Journey - pe mare, Azamara Cruise Line

Raspuns: Royal Caribbean Cruise ofera o intreaga varietate de activitati la bordul vasului precum si interesante excursii la tarm, astfel incat puteti sa explorati si sa va distrati atat in grup cat si individual. Marea majoritate a excursiilor optionale la tarm sunt disponibile pentru toate categoriile de varsta. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti varianta care se potriveste familiei Dvs. In ceea ce priveste activitatile la bord, programul ” Adventure Ocean Youth Program ” ofera activitati distractive si educationale pentru copii intre 03 – 17 ani,cu diferite programe si activitati, ce variaza in functie de grupa de varsta. Pentru cei mai tineri pasageri si pentru parintii lor se pun la dispozitie programul “Fisher – Price”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu