luni, 26 octombrie 2009

Excursie in Paradisul Iernii, Norvegia – Tromsø

O săptămână de aventură în Paradisul Iernii! Exemplu de Vacanta de Aventura!

Vacante in Insulele Feroe

Vacante in Insulele Feroe


Vă invităm pentru o săptămână plină de aventură. Pentru cei care caută un amestec între lux şi acţiune, care se simt ca în expediţie între 9 şi 5 iar apoi adoră să se relaxeze într-un salon plăcut şi să se bucure de o cină cu adevărat gustoasă, această excursie este ceea ce căutaţi! Turul este însoţit de ghid, începe şi se termină la aeroport. Veţi avea parte de peisaje naturale extraordinare, animale, cultură, mâncare şi bineînteles, excursii,
însoţite de experţii locali.

Sezon: 1 Ianuarie – 1 Aprilie
Durata: 6 nopti/7 zile

Ziua 1: Intrarea în paradisul iernii
Sosire la aeroportul internaţional din Oslo; veţi continua drumul spre nord cu zborul de legătură către Tromsø. Sunteţi preluaţi de la aeroport şi transportaţi în particular la hotelul dumneavoastră din Lyngenfjord. Seara, veţi beneficia de un tur de recunoaştere complet, condus de expertul local. Dacă aveţi noroc, veţi vedea magnificul fenomen Aurora Boreală care vă întâmpină astfel în Norvegia.

Ziua 2: Safari cu snowmobilul
După un mic dejun plăcut, e timpul să trecem la aventură: cu snowmobilul! Acest safari cu snowmobilul începe din valea Kitdalen şi traversează munţii către graniţa cu Finlanda şi Suedia. Veţi lua un pânz cald într-unul din locurile unice din Scandinavia, Treriksrøysa (punctul de întâlnire al graniţelor Norvegiei, Suediei şi Finlandei). Excursia va fi ghidată complet în engleză iar ghidul include şi o istorie a regiunii, informaţii despre fauna şi geologia specială. Spre seara va veti inapoia si veti petrece noaptea la Hotel Lyngskroa sau similar.

Ziua 3: O vizită la grădina zoologică polară
Astăzi, ghidul dvs. privat vă va prelua şi vă va conduce către destinaţia zilei: grădina zoologică polară. Aici puteţi avea oportunitatea unică de a vedea animale polare precum lupi, râşi, urşi, elani şi multe altele. După amiaza vezi reveni la Lyngenfjord. Veti petrece noaptea la Hotel Lyngskroa sau similar.

Ziua 4: O călătorie cu sania trasă de câini
După masa de dimineaţă, e timpul să încercaţi una din cele mai vechi tradiţii din Scandinavia, sania trasă de câini. Această călătorie va începe în Valea Signaldalen şi vă va purta peste munţii maiestuoşi către graniţele cu Finlanda şi Suedia.
Tom-Frode Johansen va fi ghidul Dvs.; este un profesionist intr-ale manuirii saniei, ale carui realizari includ si Expeditii la Polul Nord cu Printul Albert de Monaco. Excursia va fi ghidata complet in limba engleza si include informatii despre istoria regiunii, cultura cu precadere despre Kven, cat si despre geologia si fauna unica a regiunii. Dupa un pranz cald traditional, veti porni inapoi catre hotel pentru o binemeritata cina.

Ziua 5: O vizită în oraşul Tromsø şi Polaria
Nimeni nu ajunge în partea de nord a Norvegiei fără să viziteze capitala iernii. Aici veţi vizita oraşul Tromsø, capitala regiunii de nord a Norvegiei. Vezi merge prin oraş cu ghidul dvs. şi veţi vizita muzeul Polar şi Polaria, un acvariu arctic cu expoziţii interesante pe teme de ştiinţă şi un cinema panoramic. Dupa o zi plina de cultura a orasului, va veti indrepta spre Hotel Lyngskroa sau similar.

Ziua 6: Sania cu reni şi cultura Sami
Există puţine locuri în lume unde puteţi încerca această metodă veche de transport: o excursie cu săniile trase de reni în compania populaţiei Sami. Desigur, va exista o oprire la “lavvu” (Lapland/Laponia tipi), unde se vor servi mâncăruri tradiţionale Sami.
Aceasta experienta se va concentra asupra culturii Sami, si va oferi invitatilor:

- Obiecte artizanale traditionale Sami (Duodji)
- Mod de ingrijire al renilor
- Legende populare din istoria si cultura Sami

La sfarsitul zilei, va veti reintoarce la Hotel Lyngskroa.

Ziua 7: Sfârşitul aventurii
Toate aventurile au un final, iar a dumneavoastră tocmai a ajuns acolo.

Vacante in Scandinavia

Vacante in Scandinavia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu